PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arriba a Sabadell l’obra de teatre “Encara hi ha algú al bosc”, un homenatge a les dones víctimes de violències sexuals durant la guerra dels Balcans

Es podrà veure el dimecres 9 de desembre al Teatre Principal Arriba a Sabadell l’obra de teatre “Encara hi ha algú al bosc”, un homenatge a les dones víctimes de violències sexuals durant la guerra dels Balcans

L’obra situa l’espectador l’any 1992, als camps de concentració de Bòsnia i Hercegovina, on entre 25.000 i 50.000 dones i nenes van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. L’espectacle parla també de la doble realitat del 1992: mentre l’horror ocorria, a la mateixa Europa, a Barcelona, se celebraven els Jocs Olímpics.

A partir de diversos viatges a Bòsnia i Hercegovina, i d’un minuciós treball de recerca i de creació escènica, s’ha volgut donar veu a les dones víctimes d’aquest conflicte, i als fills i filles nascuts de les violacions que van patir. El resultat és el relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l’equip de Cultura i Conflicte, sota la direcció de Joan Arqué Solà. Les intèrprets són: Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri. El muntatge s’ha pogut veure al Festival Temporada Alta i arribarà també al Teatre Nacional de Catalunya, entre d’altres.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, creu que és important “posar llum” a una de les conseqüències més horribles de les guerres, com és

“la violència sexual cap a les dones i nenes, convertides en víctimes silencioses”.

A més, ha afegit Morell,

“el projecte se centra en el conflicte dels Balcans, i Sabadell té una relació especial amb Sarajevo des de fa 25 anys”.

Per a la tinenta d’alcaldessa,

“les autores han sabut condensar tota una investigació periodística i han reflectit el que va suposar per a les dones, traduint tot plegat en un documental, una obra de teatre i una exposició”.

Les entrades es poden comprar en línia o a la Taquilla del Teatre Principal (compra anticipada i 1 hora abans de l’espectacle).

Documental i cinefòrum “Encara hi ha algú al bosc”

L’obra de teatre forma part d’un projecte més ampli del projecte Cultura i Conflicte, en el qual també s’ha realitzat un documental que a Sabadell es podrà veure el divendres 11 de desembre, a les 19.30h als Cinemes Imperial.  Aquest documental film/producció audiovisual vol donar veu a les dones supervivents que van ser violades i torturades durant la guerra de Bòsnia i Hercegovina. L’objectiu és trencar el silenci que les envolta des de fa 25 anys, ja que han viscut ignorades per les institucions i invisibilitzades per la societat.

En acabar el visionat, es farà amb taula rodona amb Erol Ileri, director i realitzador, i Teresa Turiera-Puigbò, directora i guionista. Cal fer reserva prèvia d’entrades a genere@ajsabadell.cat.