PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Art i el Museu d’Història obren nous espais al web amb continguts digitals diversos

Inclouen visites virtuals als edificis, exposicions permanents i temporals, activitats en vídeo, publicacions, a més de recursos pedagògics i entreteniments El Museu d’Art i el Museu d’Història obren nous espais al web amb continguts digitals diversos

Amb el nom d’El Museu des de Casa, el MAS proporciona diferents recursos per donar a conèixer la casa fàbrica Turull –on està situat–,  la col·lecció i els seus continguts, a més d’activitats. L’espai virtual, que s’anirà actualitzant i ampliant, compta amb les seccions “Visites”, “Jugar per aprendre”, “Exposicions temporals”, “Activitats en vídeo” i “Publicacions”.

El Museu des de Casa ofereix diferents jocs i activitats, per a totes les edats, per descobrir la col·lecció del MAS i la casa fàbrica Turull, resums d'exposicions presentades a les sales del Museu i també altres exposicions preparades expressament per a aquest format digital, com els comissariats en línia produïts per la Xarxa de Museus d'Art de la Generalitat, conferències o tallers en format de vídeo, publicacions digitalitzades i visites virtuals, on destaquem la plataforma Visitmuseum, amb una audioguia en aranès, castellà, francès i anglès o l’audiovisual, i Tot és fum, en vídeo de 360º.

Per la seva banda, el MHS proposa El museu digital, que inclou una visita guiada al Sabadell de la prehistòria i al de l’època medieval, una col·lecció de diferents vídeos, com també enllaços a diferents publicacions en línia –fullets de l’exposició permanent, de patrimoni, catàlegs d’exposicions, entreteniment per als més petits...–, a més d’un passeig virtual pel patrimoni. També hi ha una explicació del MHS en anglès, francès i castellà.

El públic a qui van destinats aquests espais són persones que, a títol individual o en grup, no poden accedir als museus presencialment. Però els webs són també una oportunitat per poder ampliar o dinamitzar els continguts abans o després de la visita.

La pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de desenvolupar recursos i continguts digitals com a alternativa a l’activitat presencial, per tal que els museus puguin complir la seva funció com a institució educativa i transmissora de coneixement, a més de mantenir la necessària relació i intercanvi de l’acció amb el públic.

Malgrat això, els museus són espais segurs, que segueixen els protocols de seguretat i totes les pautes sanitàries necessàries, tant per al públic individual com per als grups escolars.