PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Carnaval enguany és virtual i s’estén des d’avui fins a diumenge vinent

S’anima que la ciutadania es disfressi i pengi les fotos resultants amb l’etiqueta #CarnavalSabadell2021 El Carnaval enguany és virtual i s’estén des d’avui fins a diumenge vinent

Així, el Carnaval comença avui mateix i durarà fins diumenge vinent, 14 de febrer. I, per primera vegada es converteix en una proposta virtual, amb el convenciment compartit que cal continuar la gresca i la xerinola, encara que sigui confinada.

En aquest sentit, l’Ajuntament i l’entitat Disbauxa proposen a tota la ciutadania que hi participi penjant fotos disfressada a Instagram i que hi afegeixi l’etiqueta #CarnavalSabadell2021, amb l’objectiu que no desaparegui la màgia i la gresca pròpies d’aquesta festa del calendari popular. La imatge que obtingui més m’agrades serà la que guanyarà el concurs.

Paral·lelament, l’Arxiu Històric de Sabadell ofereix una mostra de cinc fotografies antigues del Carnestoltes a Sabadell. Es poden veure aquí i són totes del fotògraf local Francesc Casañas Riera, que les va fer entre els anys 1925 i 1930.

Altres entitats de la ciutat també organitzen activitats aquests dies, com l’Esbart Sabadell Dansaire, entitats de la Creu Alta i l’Espai Jove del Sud, que proposa un Carnestoltes comunitari en línia al Districte 6, el divendres 12 de febrer, a les 17.40 h, el qual es podrà veure en aquest canal.

D’altra banda, a partir del dimecres 10 de febrer, Núria Llunell, especialista en vestuari i caracterització, guanyadora del Premi Butaca a la millor caracterització, organitzarà un taller de disfresses i un taller de maquillatge.

Finalment, també es posa a disposició de la ciutadania una recepta de la catxaruta, també anomenada sopa de pobra, que fa una vintena d’anys que Disbauxa reivindica com l’escudella més vallesana.