PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Acte de reconeixement a la tasca de les vocalies d’enterrament durant la pandèmia

Acte de reconeixement a la tasca de les vocalies d’enterrament durant la pandèmia

L’alcaldessa, acompanyada de Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació; de Sonia Sada, regidora de Salut, i d’altres representants del consistori, ha rebut una representació de membres d’aquestes vocalies. En el transcurs de l’acte se’ls ha lluitat una placa commemorativa.

Marta Farrés ha assenyalat que

és de justícia reconèixer el treball diari que fan les persones que estan al capdavant d’aquestes vocalies, i més aquest any, en què la pandèmia ha fet més difícil la feina. Aquestes persones fan una tasca social de cohesió i de solidaritat. Des de l'Ajuntament, intentarem ajudar perquè les vocalies tinguin un relleu generacional, gent més jove que s'impliqui en aquest tipus d'organitzacions voluntàries.

Les vocalies d’enterrament estan vinculades a les agrupacions de veïns del territori i promouen el suport mutu entre tots els associats i associades a la vocalia. Desenvolupen un paper important en aquestes situacions, tant en la gestió com en l’acompanyament a les famílies.

La quota que paguen els associats és força reduïda i és per això que és important mantenir un important nombre de persones inscrites, que permeti que el sistema sigui sostenible en el temps.