PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es reobre amb restriccions de seguretat el pas per les dues passarel·les metàl·liques del Ripoll

L’Agència Catalana de l’Aigua aprovarà en breu el projecte de rehabilitació integral dels dos ponts Es reobre amb restriccions de seguretat el pas per les dues passarel·les metàl·liques del Ripoll

Les passarel·les es poden obrir gràcies als informes tècnics favorables encarregats per l’Ajuntament, sempre que es compleixin determinades restriccions i donat que s’han reparat els trams de paviment que estaven deteriorats.   S’hi han penjat cartells informatius a cada accès amb les mesures a seguir. El pas és d’ús exclusiu per a persones a peu; no es poden travessar corrent; les persones ciclistes han de baixar i passar caminant; i finalment, està prohibit que passin 10 persones al mateix temps.

Al gener del 2019, l’Ajuntament va tancar els dos passos fluvials,  propietat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per motius de seguretat en detectar el seu mal estat i a l’espera d’un estudi per part de l’ACA que determinés l'estabilitat estructural dels passos. Al mateix temps es van dissenyar itineraris alternatius per traslladar-se a l’altra banda del riu.

Conveni amb l’ACA

Posteriorment, al juny passat, el consistori i l’ACA van signar un conveni on s’estipulava que l’organisme autonòmic assumirà la redacció del projecte de diagnosi i rehabilitació de les passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet que travessen el riu Ripoll i les obres associades. A més, un cop finalitzada l’actuació, aquests elements passaran a ser de titularitat municipal.

El projecte ha permès verificar el càlcul estructural de les passarel·les i definir les actuacions necessàries per a executar una rehabilitació integral de les mateixes, mantenint el valor patrimonials d’aquests elements.

Ambdós ponts són una rèplica d’un model nord-americà. Els va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després dels aiguats esdevinguts l’any 1962, en el marc de les obres d’endegament del riu Ripoll.