PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i la Unió Excursionista renoven la col·laboració en el foment d’activitats a la natura

Al voltant de 3.000 persones participen anualment en els diferents programes d’activitats L’Ajuntament i la Unió Excursionista renoven la col·laboració en el foment d’activitats a la natura

Aquest matí la regidora d’Esports, Laura Reyes, i el president de la Unió Excursionista, Josep Maria Manyosa, han oficialitzat aquesta col·laboració amb la signatura de l’esmentat conveni.

El programa que durà a terme la UES aquest anys està format per les activitats següents:

  • Excursions a la natura de tot un dia per a les persones grans de Sabadell amb un mínim de 5 destinacions i 10 sortides l’any. Hi participen cada any més de 700 persones.
  • Excursions matinals pel rodal, per a les persones grans de Sabadell amb un mínim de set destinacions i 14 sortides l’any. També compta amb uns 700 participants
  • Dinamització d’activitats de sensibilització per públic escolar en el marc del programa municipal Ciutat i Escola. Actualment hi ha 4 activitats dirigides per educadors ambientals: El bosc de la Salut; El rodal ben net!; Rius i torrents, i Geologia del Ripoll. Hi participen al voltant de 500 alumnes
  • Participació en el programa municipal Tàndem Família-Escola, amb excursions per famílies pel rodal. Consisteix en una iniciativa per reforçar la tasca educadora de les famílies, prevenir el fracàs escolar i fomentar el treball en xarxa de la comunitat educativa.

La situació de pandèmia de la COVID-19 i les restriccions imposades pel PROCICAT obliguen que algunes de les activitats previstes es vegin afectades i no es duran a terme a causa de l’actual situació sanitària. Són les activitats Caminada A Cent Cap als 100, la Caminada Popular de la Salut i la Festa de l’Arbre.

La regidora d’Esports, Laura Reyes, considera que, tot i la situació de pandèmia,

“és important fomentar ara més que mai les activitats físiques que a la vegada introdueixin la ciutadania al coneixement del medi natural. Afortunadament comptem amb entitats com la UES, de gran experiència i capacitat per oferir propostes que assoleixin aquests objectius”.

El conveni de col·laboració fixa un subvenció nominativa per part del consistori de 8.270 euros, perquè la UES desenvolupi les activitats establertes.