PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Govern inicia els tràmits per construir un nou centre de serveis socials

El pressupost de licitació és de prop de 300 mil euros i s’emmarca en un nou model d’estructura i organització del servei La Junta de Govern inicia els tràmits per construir un nou centre de serveis socials

D’aquesta manera es comença a definir una nova tipologia de centre per als Serveis Socials, un estil d’equipaments en els quals es primen les zones comunes de treball per als i les professionals i la disponibilitat de despatxos versàtils, així com sales de reunions i espais polivalents. Aquest serà el primer centre que comptarà amb la nova distribució dels espais. L’Ajuntament treballa per dotar els serveis socials municipals d’espais dignes i que permetin donar una atenció de qualitat a la ciutadania.

Aquest nou Centre de Serveis Socials Bàsics forma part d’un pla per dotar d’equipaments propis al servei d’Acció Social. En aquest sentit, ja s’han posat en marxa dos nous espais ubicats al Centre Cívic de Torre-romeu, per donar atenció al mateix barri, i al Centre Cívic Josep Maria Plans per als educadors i educadores socials. Properament es posarà en marxa al Centre Cívic de Can Llong un espai per a la Unitat de Risc de Pèrdua de l’Habitatge, creada recentment. També està previst habilitar un Centre de Serveis Socials Bàsics a la zona Sud i un altre al barri dels Merinals.

Tots aquests nous espais se sumen als que ja estan en funcionament: el Centre Cívic de Ca n’Oriac (zona nord), el Centre Cívic de Can Puiggener (barri de Can Puiggener), la Plaça del Gas (el servei d’urgències SUES, EAIA i acollida) i l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (Casal Pere Quart) i l’Oficina de Drets Energètics a l’edifici del carrer de Sol, 1, i l’equip d’Habitatge d’Emergència Social i Sensellarisme al Vapor Codina. Temporalment, es fa atenció als centres cívics de la Creu de Barberà, Cal Balsach i Sant Oleguer.

Nova estratègia i nou model

Aquesta nova xarxa d’equipaments ve acompanyada pel desenvolupament d’una nova estratègia d’Acció Social. En aquest sentit, es desenvolupen tres línies estratègiques: en primer lloc, vincular l’acció de la regidoria d’Acció Social als Objectius de Desenvolupament Sostenible; en segon lloc, impulsar el Consell d’Acció Social com a base d’una xarxa de col·laboració, corresponsabilitat i aliances amb els agents socials; i per últim, portar a terme un canvi organitzatiu i de model d’atenció.

El nou model d’organització dels serveis socials inclou també el perfeccionament constant en l’atenció a l’usuari, posant èmfasi en reforçar l’acollida bàsica, integrar en una sola secció l’atenció a la infància i l’adolescència en risc, unificar en una unitat tota l’atenció a l’exclusió residencial i mantenint la secció de Dependència i Discapacitat.

Es pretén amb tot això fer un salt qualitatiu en el model d’atenció a les persones pel que fa a Acció Social i encaminar els esforços de l’administració en la capacitació del ciutadà i enfocar-se en la millora de les seves condicions de vida.