PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Dins el Pla COVID, l’Ajuntament ha contractat aquest mes 30 persones en atur per fer obres i serveis en benefici de la ciutat

Dins el Pla COVID, l’Ajuntament ha contractat aquest mes 30 persones en atur per fer obres i serveis en benefici de la ciutat

Les persones contractades ara al maig participen en accions de les especialitats de neteja viària, fusteria, pintura, instal·lacions, construcció, jardineria i acompanyament a la gent gran, per desenvolupar tasques pròpies de rehabilitació i millora d'espais públics, equipaments o habitatge social, de neteja d'espais públics i via pública, manteniment de parcs, jardins i zones verdes o d’acompanyament a l’activitat diària que es desenvolupa en els complexos de gent gran de la ciutat. 

En la selecció de les persones participants s’ha valorat les càrregues familiars o situacions de família nombrosa, monoparentalitat, discapacitat de la persona candidata o d'un familiar directe, el temps a l'atur o el risc social, entre altres variables.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“la millora de l’ocupabilitat és absolutament prioritària en l’acció de govern i per això com a Ajuntament hem fet un esforç addicional amb l’activació d’aquests programes. Amb aquests projectes, que ofereixen feina per realitzar tasques i serveis d’interès comunitari, es contribueix a superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia, tot vetllant per la protecció i suport a tota la ciutadania, especialment als col·lectius més vulnerables”.

Un exemple de les actuacions que ja s’estan portant a terme durant aquest mes en el marc dels programes d’ocupació es realitza a la plaça de Rogelio Soto. En concret, un grup de 6 persones de l’especialitat de construcció estan tapant escocells d’arbres que ja no hi són, amb panots o ciment vermell. D’aquesta manera, s’unifica la superfície de l’espai i es facilita la mobilitat.  A més, amb aquest grup de persones es portaran a terme altres actuacions com la posada a punt de les piscines municipals de cara a la seva reobertura per a la temporada d’estiu o el manteniment d’escoles municipals.

Les properes convocatòries de selecció dins el Pla COVID es publicaran al web www.vaporllonch.cat. Les persones que vulguin optar a una plaça hauran d’estar a l’atur i tenir la inscripció com a demandant d’ocupació, entre altres requisits.