PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Sabadell fa proves de conducció amb un autobús 100% elèctric de 12 m de longitud

Sabadell fa proves de conducció amb un autobús 100% elèctric de 12 m de longitud

L’autobús l’han presentat avui Jesús Rodríguez, tinent d'alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme; Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica; Paco López, president de TUS, i

Xavi Cañadas, gerent de TUS.

Per a Jesús Rodríguez,

“això d’avui és una prova, aquesta vegada amb un vehicle llarg com els habituals que corren per Sabadell, però el nostre objectiu és poder incorporar autobusos elèctrics ben aviat a la nostra ciutat”.

Segons Mar Molina,

“hem d’avançar en el model de transició energètica que ens hem marcat entre tots i una manera de fer-ho és en el transport públic, treballant aconseguir un model de mobilitat lliure d’emissions i de soroll”.

Un vehicle elèctric completament accessible

Es tracta del model ie tram, de 12 metres de longitud, amb una capacitat de 28 seients per a passatgers. Té un motor elèctric amb una potència de 180 kW i bateries de tecnologia d’ió liti de 350 kWh de capacitat, amb una vida útil de 8 anys.

En termes d’accessibilitat, compta el vehicle amb un pis baix integral amb rampa elèctrica i espais per a dues cadires de rodes. Les portes són amples i amb una distribució interior dels seients, i té un gran passadís que facilita la circulació dels passatgers de manera fluïda. Disposa també d’il·luminació LED a l’interior i exterior.

TUS va rebre el vehicle dimecres passat i el personal de conducció i de taller van rebre una formació específica. Després, l’autobús s’ha sotmès a diferents proves de recorregut sense passatgers per valorar-ne el consum, les condicions de les bateries i l’adaptació a les diferents condicions de trànsit i de desnivells de la nostra ciutat.

Seguint amb el compromís per a una mobilitat més sostenible i eficient amb l’ús de vehicles menys contaminants, aquest any s’han incorporat al servei 13 nous vehicles híbrids que formen part dels 28 que la companyia ja té i que representen un 43% del total de la flota.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90