PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Pavelló Oest permetrà donar millor resposta a les necessitats de les entitats i ampliarà les possibilitats de practicar esport a la ciutat

El projecte inclou l’equipament esportiu, una pista exterior, nous espais públics de passeig i estada i més aparcament El Pavelló Oest permetrà donar millor resposta a les necessitats de les entitats i ampliarà les possibilitats de practicar esport a la ciutat

El nou pavelló Oest serà el sisè equipament poliesportiu municipal cobert, després del Pavelló d’Esports de Sol i Padrís, el del Nord, el del  Sud, Cal Balsach i Gràcia. La seva construcció s’iniciarà al primer trimestre de 2022 i comportarà una inversió d’uns 8 milions d’euros. 

Tal com comenta l’alcaldessa, Marta Farrés,

"el Pavelló Oest és una prova més que la ciutat aposta per l'esport. Un equipament que contribuirà a donar resposta a les necessitats de les entitats i ampliarà la xarxa d’equipaments a l'abast dels veïns i veïnes". Farrés ha afegit que "el projecte inclou també l’arranjament de l’entorn amb nous espais  de trobada, en la línia de fer que les millores en l’espai públic arribin a tota la ciutat". 

La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha afirmat que 

“amb el nou pavelló atenem les peticions que ens fan arribar les associacions esportives. Creiem que esdevindrà, de fet, un equipament clau per Merinals, i creiem que es consolidarà com un dels grans centres d’activitat d’aquesta zona i del districte”.

Pel que fa a interior de l’equipament, la pista interior –que es podrà dividir en tres--  serà de parquet i s’hi podran practicar tot tipus de disciplines esportives de sala (bàsquet, futbol sala, handbol, gimnàstica rítmica, patinatge, voleibol, arts marcials, etc.). 

Al pavelló també hi haurà sala polivalent, on es podran realitzar múltiples activitats dirigides (com aeròbic, ioga, zumba, entre altres), adreçades al conjunt de la població. 

La flexibilitat dels espais facilitarà que a l’equipament es puguin portar a terme diverses sessions esportives alhora. També hi haurà graderia i serveis com vestidors i zona de bar.

A l’exterior de l’edifici hi haurà una pista exterior, que complementarà els espais del pavelló i ampliarà les seves possibilitats. 

A més de donar resposta a les entitats, l’equipament acollirà sessions d’activitat física dels centres educatius i activitats per al conjunt de la ciutadania. 

Arranjament dels entorns

El Pavelló Oest es construirà en una parcel·la de 5.124 m2 que forma part d’un solar més ample, on també hi ha una reserva per construir-hi un institut. 

Aprofitant el pendent natural del terreny, l’equipament es construirà al fons de la parcel·la i quedarà un gran espai lliure, on s’ubicarà la pista exterior, una plaça i noves places d’aparcament. A l’entorn es plantaran arbres i s’ubicaran bancs i mobiliari urbà. 

Ubicat al costat del Mercat de Merinals, de l’Escola Cifuentes i del Parc de Can Gambús, el projecte del nou Pavelló contribuirà a consolidar tot l’àmbit com un dels grans centres d’activitat del barri i del districte.