PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una desena de persones en atur adeqüen l’hort de la Font dels Plàtans mitjançant el programa Treball als Barris

Una desena de persones en atur adeqüen l’hort de la Font dels Plàtans mitjançant el programa Treball als Barris

Treball als Barris és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que inclou diferents serveis adreçats als veïns dels barris de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, el Poblenou i Can Roqueta) i de la zona del sud (la Creu de Barberà, les Termes, Espronceda i Campoamor). En el marc d’aquest projecte, l’administració forma i contracta persones en atur d’aquests barris. Majoritàriament els contractes tenen una durada de sis mesos. En conjunt aquests programes permeten l’any 2021 la contractació de 125 persones. En aquests moments, ja s’han tancat els processos de selecció d’aquests programes.

Avui, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat la zona de treball a l’horta de la Font dels Plàtans, acompanyada de la tinenta d’alcaldessa, Montse González. Farrés ha assenyalat que

“aquesta acció s’emmarca en tota la tasca que s’està portant a terme a la ciutat per ampliar les oportunitats laborals de persones en situació d’especial dificultat. En aquest cas, parlem de programes que proporcionen formació i un contracte de feina realitzant tasques d’interès públic, amb la qual cosa el benefici és doble: tant per a les persones participants com per al conjunt de la ciutat”.

L’alcaldessa ha afegit que

“la formació en horticultura ens permet avançar en la cura de l’entorn i el foment d’activitats ambientals. Aquí, per exemple, a la Font dels Plàtans, s’està treballant en els conreus o el reg, entre altres accions, i també es fomenta l’aprofitament solidari de la collita”.

En el cas del grup d’horticultura de Treball als Barris, significa el seu primer contacte amb aquesta especialitat, ja que tenien experiència laboral, però en d’altres àmbits com construcció, neteja, manteniments o restauració. La mitjana d’edat del grup és de 43 anys.

Actualment els treballs que es fan en aquest espai de l’hort de la Font dels Plàtans són de preparació del terreny, plantació, manteniment dels conreus i de l’hivernacle, tasques de reg i fabricació de compost natural, a banda de la recollida de la collita per repartir-la a Creu Roja Sabadell.