PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament incentiva la recollida de mobles i estris vells

Per llençar-los correctament es pot trucar al telèfon gratuït 900 22 22 34 perquè els passin a recollir o es poden dur a un dels dos punts blau L’Ajuntament incentiva la recollida de mobles i estris vells

Quan els ciutadans tenen la necessitat de llençar mobles i estris vells tenen dues opcions gratuïtes per fer-ho a Sabadell. D’una banda, fent ús del servei gratuït de recollida, trucant al telèfon gratuït 900 22 22 34, de dilluns a divendres (horari d’atenció telefònica de 8 a 15 h els mesos de juliol i agost i de 8 a 18 h la resta de l’any) i acordant un dia i un punt de recollida. En aquest cas, els ciutadans han de deixar els mobles al carrer el dia assignat i l’empresa concessionària els passa a recollir.

D’altra banda, també els poden dur a un dels dos Punts Blau. L’un és la deixalleria de Can Llong –ronda d’Europa, 310– i l’altre és la deixalleria del Parc Central del Vallès –carrer de Moragas i Barret, 33–. Els horaris són de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i el diumenge de 9 a 14.30 h.

L’Ajuntament treballa en la tolerància zero amb el dipòsit d’objectes voluminosos a la via pública sense sol·licitud de recollida prèvia. El fet d’abandonar-los pot ser motiu de sanció econòmica, la qual pot arribar fins als 4.000 €. 

La gestió adequada dels mobles i estris vells garanteix que els metalls i altres materials contaminants no arribin a abocadors incontrolats i malmetin el medi ambient. Alhora, permet reintroduir matèries al sistema productiu per obtenir nous productes; fet que estalvia matèries primeres i consum energètic Concretament, permet recuperar fusta i derivats que es fan servir com a matèria primera per produir plaques de conglomerat o combustible per a calderes; material tèxtil provinent de sofàs i catifes; elements metàl·lics per fabricar nous objectes metàl·lics i molles provinents de matalassos i ferralla...

Bonificacions en la taxa de residus

A més a més, si fa servir el servei de recollida de mobles o es va a la deixalleria, els ciutadans poden obtenir bonificacions en la taxa de residus. Concretament, del 10 al 20% de bonificació si s’han fet servir els Punts Blau, les minideixalleries o el Mobliblau 4 o més vegades en dies diferents. I el 5% de bonificació  si s’ha utilitzat el servei de recollida de mobles avisant telefònicament i s’ha verificat la retirada dels voluminosos, un mínim de 2 vegades en mesos diferents.

Aquestes bonificacions s’apliquen directament en el rebut –no cal sol·licitar-ho ni acreditar-ho a l’Ajuntament–. Es tenen en compte les entrades a la deixalleria o l’ús del servei efectuat entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any anterior.