PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Recomanacions i consells per a la compra i manipulació de material pirotècnic

Recomanacions i consells per a la compra i manipulació de material pirotècnic

A l’hora d’anar a comprar petards, cal d’assegurar-se de que els productes pirotècnics estiguin homologats en un establiment autoritzat. Es recomana deixar-se assessorar per un professional. Sempre s’han seguir les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment i en la mesura del possible considerar l’opció de fer la compra en línia i recollir-la posteriorment a la botiga, evitant, així, les aglomeracions.

És molt important no guardar els petards a les butxaques i sempre llegir les instruccions de cada article abans d’utilitzar-lo. Entre altres aspectes, es recomana no guardar aquest material a les butxaques ni subjectar-los amb les mans; evitar manipular-los a prop de la cara i cos, no llençar-los contra ningú i fer servir mitjans segurs per encendre’ls, com les metxes; cal vigilar que no hi hagi líquids inflamables a prop, així com no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses o aglomeracions de persones. I també no encendre petards a l’interior de casa, ni llençar-los per finestres o balcons, o ficar-los a totxanes o ampolles.

D’altra banda, durant les revetlles tradicionals es consumeixen dolços i pastissos típics, com ara coques. Es important tenir en compte que aquests productes poden arribar a ser un focus de bacteris si no han estat ben manipulats. Per tant, es recomana comprar les coques en establiments aptes per a la seva elaboració i venda i, a més, triar de quin tipus s’adquiriran –farcides o no– per tal de conservar-les. Fins al moment de consumir-les –sobretot les coques que contenen crema o nata– s’aconsella conservar-les al frigorífic.

Mesures anti Covid-19

En aquest Sant Joan que serà diferent, la Generalitat de Catalunya ha establert unes mesures de protecció per evitar contagis de la COVID-19, que us recordem a continuació:

  • Celebrar una festa única, en grups reduïts de persones (familiars o amics).
  • Evitar les festes amb aglomeracions de gent.
  • Mantenir les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó.
  • Si es fa ús de pirotècnia no fer servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles.
  • En cas de manipular pirotècnia les mascaretes més apropiades són les de cotó.
  • Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia.
  • Evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

Revetlla segura, Generalitat de Catalunya