PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa de la Festa Major inclou els tradicionals itineraris i visites guiades

Els museus de Sabadell apropen així el patrimoni històric i artístic a la ciutadania El programa de la Festa Major inclou els tradicionals itineraris i visites guiades

El Museu d’Història mostrarà alguns dels edificis més emblemàtics de Sabadell: la Torre de l’Aigua, la Casa Duran, el campanar de Sant Fèlix, l’arsenal i el polvorí de l’Aeroport, i el cementiri de Sant Nicolau. També dinamitzarà visites al mateix Museu, com “La musa us convida a conèixer el mercat medieval” i “La musa us convida a conèixer els romans”, per a infants d’entre 3 i 8 anys, i “El viatge de la pedreta verda”, amb conte i joc per a infants a partir de 2 anys.

Per la seva part, el Museu d’Art organitza visites guiades a les mostres que acull, com “La col·lecció 1875-1936. Exposició permanent i la casa fàbrica Turull”, “La impremta Sallent, de Sabadell. Dietari imprès d’una ciutat” i “Les flors de la col·lecció”. També proposa itineraris com “Sabadell vist pels seus artistes”, que aprofundeix en el gènere del paisatge a través de la mirada dels pintors i el contacte directe amb l’entorn, en una ruta que va del riu Ripoll fins la capella de Sant Nicolau. Amb “Les escultures del Parc Catalunya” vol donar a conèixer una mica més “L’home de bronze” d’Agustí Puig, la primera escultura del parc, d’Antoni Marquès, així com “A de Barca” de Joan Brossa. I amb “El modernisme a Sabadell” explicarà els trets característics de l’arquitectura, la decoració i el context sabadellenc de l’època modernista a través de la visita i anàlisi de les obres clau conservades al centre històric de la ciutat.

Per altra banda, dissabte dia 4 a les 18 hores l’Espai Foc de la Via de Massagué obrirà les portes als forns i l’obrador de ceràmica dels Escayola, que data del segle XVI. El matí de diumenge, cada 30 minuts entre les 11 i les 13h, hi haurà visites guiades amb reserva prèvia  a la Torre d’en Feu, coneguda popularment com el Castell de Can Feu. Finalment, dilluns a les 10.30 i a les 12h es podrà visitar l’Arxiu Històric del carrer de la Indústria.