PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament destina més d’1,85 M€ a la millora dels centres educatius públics

Els propers mesos s’invertiran més d’1,25 M€ en diferents actuacions a bona part de les escoles, que es sumaran a les millores fetes durant l’estiu L’Ajuntament destina més d’1,85 M€ a la millora dels centres educatius públics

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

aquest estiu des de l’Ajuntament hem fet un gran esforç per posar a punt les escoles i aquest esforç continuarà durant l’any. En els propers mesos invertirem més d’1,25 milions en diferents actuacions. I és que, tot i no tenir competències per fer aquestes millores ni tampoc els recursos atribuïts per fer-ho (ja que com a Ajuntament només ens correspondria fer manteniment), entenem que l’educació genera igualtat d’oportunitats. I per tant, farem tot allò que puguem per ajudar a què aquesta es porti a terme en les millors condicions possibles, en aquest cas contribuint a la millora de les infraestructures.

Pel que fa a les actuacions que es portaran a terme els propers mesos als centres públics, de l’1,25 milions previstos destaquen els més de 470.000 que es destinaran a impermeabilitzar les cobertes de les escoles Andreu Castells, Concòrdia, Sant Julià i l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart. Més de 270.000 s’empraran per pintar Escola Pau Casals i l’Escola d’Adults de Can Rull i més de 151.000 per millorar la climatització a cinc escoles bressol municipals: les de Can Llong, Arraona, Andreu Castells, Calvet d’Estrella i Espronceda.

Així mateix, més de 90.000 euros es destinaran a millorar els patis. A les escoles Enric Casassas, Miquel Martí i Pol i Teresa Claramunt es col·locarà un tractament anti-lliscant a la pista esportiva, accions en les quals s’invertiran 51.000 euros. Més de 105.000 euros serviran per millorar instal·lacions d’il·luminació, cablejat i altres serveis i també es preveuen algunes millores als menjadors i adquisició de mobiliari, entre altres actuacions.

Millores durant l’estiu

Entre les millores que l’Ajuntament ha realitzat aquest estiu i que sumen 415.000 euros, hi destaquen els treballs de pintura a l’Escola Agnès Armengol, a l’Escola d’Adults La Concòrdia i als patis de l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart. Així mateix s’ha millorat la pavimentació dels patis de les Escoles Joan Maragall i Sant Julià i l’edifici d’infantil i finestres del menjador de l’Escola Catalunya. La millora de cobertes a les escoles La Trama i a l’Escola bressol municipal La Romànica, el mobiliari de la cuina de l’Escola Torreguitart i el manteniment dels sorrals de tots els centres educatius que en tenen han estat altres de les actuacions, com també la renovació dels jocs infantils a diverses escoles de la ciutat.

A totes aquestes inversions, que sumen més d’1,85 M€, caldrà sumar els propers mesos l’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà la seu del sud de l’Escola Municipal de Música.