PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les obres del passeig de la Plaça Major, més a prop

La Junta de Govern ha aprovat la licitació dels treballs, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros Les obres del passeig de la Plaça Major, més a prop

El projecte permetrà guanyar 585 m2 d’espais de vegetació, amb 38 arbres nous que es sumaran als 23 existents. Així mateix, s’hi ubicarà una cortina d’aigua i llum, com també diversos brolladors i 26 bancs per seure-hi. La part més propera al Racó del Campanar serà pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. Mentre que la part nord que toca al passeig de Manresa tindrà una disposició més de plaça, delimitada per l’arbrat.

Tal i com assenyala l’alcaldessa Marta Farrés:

"Amb la licitació dels treballs, continuem fent camí per fer possible la transformació del Passeig de la plaça Major i poder tancar així la seva configuració definitiva, després de tants i tants anys de provisionalitat. Amb el projecte, tindrem un passeig verd, amb espais per a vianants, on es podran fer activitats, passejar i comprar i amb el caràcter emblemàtic i de significació que ha de tenir com a espai de centralitat”.

El pòrtic d’aigua i llum oferirà moltes possibilitats com a suport per fer projeccions d’imatges o textos amb els quals es podran commemorar efemèrides, sensibilitzar sobre valors o sumar-se a celebracions. Tot això jugant amb la disposició de l’aigua, de la il·luminació i dels colors.

El nou Passeig serà un àmbit dinàmic i multifuncional, on les terrasses de bars i restaurants tindran espais reservats, tot garantint la convivència amb els vianants i amb els elements d’espai públic.

Vídeo del projecte