PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La 2a edició del festival Parapariures presenta una mostra d’activitats diverses relacionades amb l’humor

Tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 d’octubre a diferents espais de Sabadell La 2a edició del festival Parapariures presenta una mostra d’activitats diverses relacionades amb l’humor

El festival l’han presentat avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Natalia Prat, representant de Parapapà Entreteniment. Segons de la Rosa,

“aquest és un festival ambiciós, nascut en plena pandèmia i que ocupa un espai que era orfe a la nostra ciutat: el de la comèdia i l’humor, una iniciativa molt lloable, a càrrec d’una gent que s’atreveix a tot”.

L’objectiu del Parapariures és, d’una banda, donar visibilitat a creadors locals que fan comèdia en diferents formats. En segon lloc, pretén portar a Sabadell diferents artistes còmics que normalment no visiten la nostra ciutat i així donar la possibilitat als nostres conciutadans de gaudir de les seves peces sense necessitat de desplaçar-se. En tercer lloc, vol descentralitzar la cultura i programar espectacles per tots els barris de la nostra ciutat. I, finalment, el festival persegueix fomentar la creació d’espectacles diversos relacionats amb la comèdia i l’humor.

El Parapariures comença amb tres sessions de curtmetratges, que tenen lloc a l'Espai Àgora els dies 10, 17 i 24 de setembre, a les 8 del vespre, i una gran final, el 3 d’octubre. Sota el nom de Parapacurts, els espectadors podran veure i valorar un total de 30 curtmetratges diferents, tots relacionats amb l’humor, en la segona edició d’aquesta proposta. El dia de la final, també a l’Àgora, a les 6 de la tarda, es projectarà El tratamiento, el curtmetratge guanyador de l'edició anterior.

Per la seva banda, Natalia Prat ha assenyalat que

“l'any passat els curtmetratges van ser la gran sorpresa del festival i aquest any tornaran a estar a l’alçada, igual que totes les activitats que durem a terme. Ens fa il·lusió veure que el Parapariures ja està una mica consolidat, gràcies al boca orella, com també que és una proposta en què hi participa i hi juga tothom”,

El festival continuarà amb la primera edició de Parapamono, un concurs de monòlegs que es duu a terme a The Wild Geese els dies 11 i 18 i 25 de setembre, a la 1 del migdia. La final serà el 3 d’octubre, també a la 1 del migdia, al mateix espai.

Altres actes del Parapariures:

  • Divendres 1 d’octubre, a les 8 del vespre, al Casal Pere Quart: Show d'stand up professional, amb Gabriel Córdoba (Comedy Central) i Raquel Hervás.
  • Dissabte 2 d’octubre, a les 11 del matí, al Centre Cívic de la Concòrdia: espectacle familiar La bruixeta poruga, contes a càrrec de Mima Teatre.
  • Dissabte 2 d’octubre, durant tota la tarda, a Cal Balsach i al pati de l'Escola Joanot Alisanda: 4 obres de microteatre amb les companyies Parapapà Entreteniment, Formiguera, Ángel Gávila i Fata Morgana.

La primera edició del festival Parapariures va tenir lloc a la tardor de l’any passat, enmig de la pandèmia provocada per la COVID-19. Hi van participar 225 persones, xifra que enguany els organitzadors pensen augmentar amb escreix.