PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sis concerts de cambra, aquesta tardor, al Teatre Principal de Sabadell

El cicle començarà el divendres 15 d’octubre, a les 20 h Sis concerts de cambra, aquesta tardor, al Teatre Principal de Sabadell

La temporada l’han presentada avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell (JMS). El regidor ha destacat que

“la temporada de música de cambra de Sabadell és possible gràcies a la col·laboració público-privada, en aquest cas, a l’entesa entre Joventuts Musicals i l’Ajuntament, la qual cosa permet oferir música de qualitat a la ciutadania”.

Els tres concerts del cicle de cambra, a les 20 h

  • El divendres 15 d’octubre, serà el torn del violinista sabadellenc Josep Colomé i del pianista Dani Espasa. Colomé ha actuat als millors festivals nacionals i internacionals, ha estat guardonat amb nombrosos premis i és l'artífex del projecte Violin Action. Espasa ha treballat com a compositor, pianista i director musical d’espectacles de dansa, cinema, televisió i, sobretot, teatre. Presenten Off the record, un concert íntim en què juguen amb un repertori molt variat, que inclou peces de Schumann, Ravel o Messiaen, a més de tangos de Piazzolla o una bressola de Toldrà.
  • El divendres 12 de novembre, es podrà sentir el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen, una de les obres més compromeses i colpidores de la composició de la primera meitat del segle XX. Són quatre músics: Miquel Ramos al clarinet, Joel Bardolet al violí, Pau Codina al violoncel i Carles Marigó al piano. El concert s’iniciarà amb Mad Rush, de Philip Glass, amb instrumentació per a quartet de Néstor Giménez. A continuació interpretaran la Primera rapsòdia per a clarinet i piano de Claude Debussy. Clourà la vetllada el quartet que Messiaen va compondre al tren que el duia al camp de concentració de Görlitz, el 1940.
  • El divendres 17 de desembre tocarà el Ludwig Trio. Nascut el 2009, és una de les formacions de música de cambra més reconegudes de tot el món. El formen els germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) –tots dos membres del cèlebre Quartet Casals– i la pianista coreana Hyo-Sun Lim. En aquesta ocasió traslladaran el públic a les sonoritats de Rússia. El programa estarà format pel Trio Élégiaque núm. 1 en Sol menor, de Serguei Rakhmàninov, i el Trio en La menor op. 50, de Piotr Ilitx Txaikovski.

Els tres concerts de Música al Saló, a les 19.15 h

Pel que fa als concerts al Saló del Principal, el  27 d’octubre el Cat Klezmer Trio presentarà Una volta al món en 80 minuts, amb Xavi Pendón, al clarinet i la tenora; Xavi Torras, a la guitarra, i Joni Aldunate, al contrabaix. Presentaran un programa amb diverses cançons tradicionals i populars, tant catalanes com de compositores i compositors d’arrels jueves.

El 24 de novembre, la flautista Marta Torres Balcells proposarà The Magical Flute, un concert en què interpretarà obres de Telemann, Tárrega, Debussy i Albéniz, entre altres compositors.

Finalment, l’1 de desembre, serà el torn del grup Parcours, amb Miquell Vich Vila a la percussió i Helena Otero Correa al saxo, presentaran Átropos. Un programa amb obres de Scielsi, Ragués, Alemany i una estrena muncial: Átropos, de Rocío Cano Valiño.

La presidenta de JMS ha comentat que

“estem molt satisfets de la resposta que la ciuat ha donat a la Música al Saló, perquè es tracta d’una proposta que permet als joves intèrprets tenir una plataforma per poder-se presentar públicament”.