PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

S’estableix un servei regular de visites turístiques i rutes guiades per Sabadell

S’estableix un servei regular de visites turístiques i rutes guiades per Sabadell

El regidor de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha declarat:

“Aquesta iniciativa té una doble finalitat. D’una banda, es vol potenciar el coneixement de la riquesa patrimonial de Sabadell mostrant els nostres indrets singulars de manera vivencial. I, d’altra banda, es destaquen determinats recorreguts de manera que es dinamitzi els comerços per on passen aquestes rutes turístiques”.

 

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha ressaltat que

“la gestió d’una ciutat passa també per identificar oportunitats i el fet de posar en valor el nostre patrimoni i que això reverteixi en el seu reconeixement com també en la dinamització de l’economia és una manera de treballar pel benefici col·lectiu”.

 

Les propostes tenen tres modalitats. D’una banda, s’ofereixen visites turístiques guiades en les quals un guia acompanya els participants per explicar els principals elements patrimonials de la ciutat.

D’altra banda, les rutes turístiques guiades consisteixen en la realització d’un itinerari per dos recorreguts emblemàtics de la ciutat. Entre els llocs que es mostren tant a les visites com a les rutes hi ha el Campanar de Sant Fèlix, la Casa Duran i el Vapor Buxeda Vell, la Torre de l’Aigua, Sant Pau de Riu-sec i el pou de Glaç de Sant Oleguer o el Cementiri de Sant Nicolau. La mida dels grups serà d’entre 25/30 participants màxim i es realitzarà una visita turística guiada per hora.

A més, també hi haurà la modalitat de visites teatralitzades en la qual els guies representen personatges i situacions ambientades en l’època que correspon als espais patrimonials explicats. Aquestes visites teatralitzades tindran lloc al Vapor Buxeda Vell (amb la representació Tot fumeja) i a la Torre d’en l’Aigua.

Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia al Museu d’Història de Sabadell via telèfon al 937278555.

El calendari previst de les rutes i visites és el següent:

OCTUBRE 2021

  • 23 d’octubre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, al Campanar de Sant Fèlix, la Casa Duran i el Vapor Buxeda Vell.
  • 24 d’octubre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, a la Torre de l’Aigua, Sant Pau de Riu-sec i el pou de Glaç de Sant Oleguer.
  • 30 d’octubre: itinerari turístic guiat al Cementiri de Sant Nicolau
  • 31 d’octubre: visita teatralitzada al Vapor Buxeda Vell: Tot fumeja.

NOVEMBRE 2021

  • 13 de novembre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, al Campanar de Sant Fèlix, la Casa Duran i el Vapor Buxeda Vell.
  • 14 de novembre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, a la Torre de l’Aigua, Sant Pau de Riu-sec i el pou de Glaç de Sant Oleguer.
  • 27 de novembre: itinerari turístic guiat Històries del carrer.
  • 28 de novembre: visita teatralitzada La Torre de l’Aigua.

DESEMBRE 2021

  • 11 de desembre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, al Campanar de Sant Fèlix, la Casa Duran i el Vapor Buxeda Vell.
  • 12 de desembre: visites turístiques guiades, d’11 a 13 h, a la Torre de l’Aigua, Sant Pau de Riu-sec i el pou de Glaç de Sant Oleguer.