PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ramiro Fernández és l’autor de la imatge de Capital de la Cultura Catalana Sabadell 2024

Ramiro Fernández és l’autor de la imatge de Capital de la Cultura Catalana Sabadell 2024

Amb traços en negre, verd i vermell, la imatge mostra uns cortinatges d’escena que s’obren i mostren una ceba com a element representatiu de la ciutat. Tal com ha explicat l’autor,

“el logotip ha de ser molt sintètic. Han de ser pocs elements i molt contundents”. En aquest sentit, “es tractava d’agafar icones que tinguessin molta força expressiva”.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat

“l’enorme talent creatiu que tenim a la ciutat. Amb la capitalitat, posem la cultura al centre per potenciar-la, per fer-la créixer i, a través d’ella, reforçar també la cohesió. I a partir d’aquí, presentar-nos al món. La capitalitat reafirma el compromís de Sabadell amb la cultura, que les entitats i col·laboradors han fet forta i que entre tots i totes, generant sinèrgies i complicitats, hem de continuar construint i potenciant”.

El regidor de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha dit que

“Sabadell reuneix diversos elements de centralitat. I sens dubte, un dels puntals d’aquest lideratge, que ens fa singulars, és la cultura. La capitalitat constituirà un impuls per a tot l’àmbit cultural i un factor de dinamització de primer ordre i un important salt endavant per reforçar la marca Sabadell i consolidar-nos com a pol d’atracció de visitants”. 

Després de la designació de Sabadell i de la signatura de l’acord d’adhesió ciutadana al projecte que ha de convertir Sabadell en la Capital de la Cultura Catalana l’any 2024, continua endavant el treball per elaborar la proposta concreta d’esdeveniments i d’activitats. En aquest marc, les properes setmanes es convocaran les taules sectorials i paral·lelament es treballa en la configuració de propostes i nous esdeveniments que es puguin anar incorporant a la programació. Tot plegat, en coordinació amb el Consell Consultiu, format per experts de la ciutat en cadascun dels sectors i representants dels grups municipals.

La capitalitat permetrà posar en valor les singularitats de la ciutat en l’àmbit cultural i destacar la creativitat i el talent que neix i es desenvolupa a Sabadell. El projecte fomentarà la creació cultural i la cohesió social dins la ciutat, fent que la cultura arribi a tothom, i potenciarà la seva projecció a l’exterior. 

Ramiro Fernández Saus

Nascut a Sabadell l’any 1961, Ramiro Fernández és un dels màxims exponents de l’art sabadellenc actual. Llicenciat en Belles Arts, la qualitat i la capacitat de transmissió de la seva obra han assolit reconeixement tant aquí com a escala internacional. Mitjançant la galeria londinenca que el representa, Long&Ryle, les seves creacions arriben a destinacions com ara París, Londres, Hollywood-Los Angeles, Buenos Aires, Viena, Roma o Nova York. Així mateix, jugadors de futbol, estrelles del rock o altres personalitats tenen quadres de Ramiro Fernández a les seves parets.