PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament fomenta una tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament fomenta una tinença responsable d’animals de companyia

D’aquesta manera, el consistori aplica les mesures sancionadores incloses a la normativa vigent i sanciona propietaris de gossos potencialment perillosos per promoure una tinença responsable. Algunes de les circumstàncies que s’han observat en els casos de les sancions que ara es tramiten infringeixen la normativa municipal, com ara tenir un gos sense la corresponent llicència administrativa, no haver censat l’animal en el registre municipal d’animals de companyia, no posar-lo el xip ni tenir assegurança de responsabilitat civil o portar l’animal sense lligar en un lloc públic i sense morri, ja que en el cas de gossos potencialment perillosos l’han de dur posat sempre.

Els imports de les sancions que s’estan tramitant va dels 300 euros fins als 2.400 euros, en aquells casos en què s’ha produit el cas més greu. S’ha d’aclarir que en els casos en què les sancions són més elevades es dona la circumstància que les persones sancionades no havien abonat multes o sancions que els havien interposat prèviament i per això ara l’import és el màxim que contempla la normativa a aplicar.

La voluntat de l'Ajuntament és, no obstant, seguir posant l'accent en les campanyes de sensibilització sobre la tinença responsable d'animals i seguir aplicant les mesures recollides a l'ordenança, posant especial èmfasi en el maltractament i abandonament animal, invertint en que la ciutat tingui espais adequats pels animals i treballant conjuntament amb la ciutadania l'abordatge de totes les situacions d'incivisme. En aquelles situacions en què s’observa la vulneració de les normatives tant estatal com municipal, s’inicia el procediment sancionador corresponent.

Els animals de companyia fan un gran bé a la societat, ja que aporten benestar. Ara bé, són éssers vius, amb les seves necessitats específiques de benestar, i impliquen una responsabilitat. I és per això que l’Ajuntament posa en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació amb la voluntat d’oferir consells pràctics que facilitin la cura i el benestar dels animals, recursos útils per ajudar en una tinença responsable o una xarxa de professionals del sector, entre d’altres. És el cas de la campanya “Sabadell vetlla pels animals”, que es va engegar aquest estiu amb la voluntat de fomentar i promoure la tinença responsable d’animals i de fer un repàs de les cures i atencions que necessiten els animals en determinades èpoques de l’any.