PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell s’adhereix a la commemoració de l’any Victòria Pujolar i Amat

Sabadell s’adhereix a la commemoració de l’any Victòria Pujolar i Amat

Victòria Pujolar i Amat va néixer el 1921 i va ser la primera locutora en llengua catalana, amb el nom de Montserrat Canigó a Ràdio Espanya Independent (REI), coneguda popularment com “La Pirenaica”. Tota la seva vida va maldar per exercir la seva vocació com a pintora i va ser una ferma defensora dels valors republicans i de la lluita antifranquista.

Durant aquest any 2021 s’han preparat diverses activitats per impulsar el coneixement de la figura de Victòria Pujolar, com l’edició d’un llibre amb la seva biografia, una exposició itinerant, un vídeo divulgatiu o l’exposició de la seva obra pictòrica, entre d’altres. A les xarxes socials, sota l’etiqueta #AnyVictòriaPujolarAmat també es poden trobar diverses frases i apunts biogràfics que permeten descobrir la seva trajectòria vital i el seu pensament.

Per contribuir a la difusió d’aquesta iniciativa i donar a conèixer la figura de Victòria Pujolar i Amat, des del web de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Sabadell i el Twitter @sbdgenere es farà difusió de les activitats organitzades coincidint amb el centenari del seu naixement.

L’acte central de l’Any Victòria Pujolar Amat va tenir lloc ahir dimarts 26 d’octubre a la tarda a l’Auditori del Palau de la Generalitat.