PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història ofereix activitats relacionades amb les dues exposicions temporals que allotja, aquest cap de setmana

Es tracta de dos tallers familiars sobre la Passada de Sant Antoni, el dissabte, i una visita guiada a l’exposició de memòries de la guerra i la postguerra, el diumenge El Museu d’Història ofereix activitats relacionades amb les dues exposicions temporals que allotja, aquest cap de setmana

La primera proposta tindrà lloc el dissabte 20 de novembre, en una sessió doble a 2/4 de 6 i a les 7 de la tarda, i es tracta del taller familiar Com es munta la Passada de Sant Antoni?, per a nens i nenes de 5 a 6 anys, en el marc de l’exposició “Germandat de Sant Antoni Abat. Colla Vella. 150 anys fent història a Sabadell”.

Aquesta activitat engloba, de fet, quatre tallers diferents: Guarnirem un cavall de fusta amb els guarniments de la Colla Vella, Muntarem una Passada amb Playmobils,® Descobrirem què amaga una de les grans caixes que porten els carros de la Passada i Jugarem amb un Memory que ens ensenyarà com han canviat els vehicles que fem servir.

Cartes, dietaris i memòries de guerra i postguerra

La segona activitat serà el diumenge, a les 12 del migdia, i és una visita guiada a l’exposició temporal “Cartes, dietaris i memòries de guerra i postguerra (1936-1945)”, que es pot visitar fins al proper 30 de gener.

La visita acostarà els visitants a les històries de vida de desenes de persones que van veure trasbalsades les seves vides arran del cop d’estat militar feixista del 18 de juliol de 1936, mitjançant els seus testimonis escrits en format de correspondència, de dietaris i de memòries.

Són històries amb noms i cognoms, tangibles, humanes, escrites al moment o recordades amb el pas del temps. Són històries que ens parlen d’un període i d’un context en què la violència, la repressió, la revenja, la lluita per la supervivència, la por, la gana, la vinculació amb la família i amb els amics, amb l’estimada i l’estimat, el compromís amb els ideals, els dubtes, l’angoixa, la resignació, la resiliència, l’inconformisme o el conformisme eren a l’ordre dels dies que els va tocar de viure. Sentiments i emocions que afectaven igualment a tothom.