PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament impulsarà rutes guiades, una APP i altres accions per donar a conèixer el patrimoni modernista i atraure visitants a la ciutat

L’Ajuntament impulsarà rutes guiades, una APP i altres accions per donar a conèixer el patrimoni modernista i atraure visitants a la ciutat

Entre les activitats, s’organitzaran rutes guiades que recorreran els diferents edificis, es fomentaran les visites a cadascun d’ells i es posarà en marxa una nova APP amb les dades més rellevants i informacions que facilitin la descoberta d’aquests elements patrimonials.  Així mateix, es treballa en la configuració d’una Scape Room Digital que vehiculi el coneixement dels edificis modernistes de forma dinàmica i divertida. Amb les diferents iniciatives, que es posaran en marxa durant l’any 2022, es vol arribar a tots els públics, oferint a cadascú l’opció que li resulti més còmoda o engrescadora.

El conjunt de propostes formarà part d’un projecte coordinat que es treballarà amb diferents sectors, com ara el del comerç o la restauració, i que podria donar lloc a noves iniciatives comercials, gastronòmiques o turístiques vinculades al Modernisme sabadellenc.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“a Sabadell tenim molts elements que ens fan capital i referent. Cal que ens ho creiem de veritat i amb aquesta confiança, ens presentem al món. El patrimoni modernista és un molt bon exemple d’aquesta riquesa i volem aprofitar tot el seu potencial, donant-lo a conèixer, portant gent a la ciutat i afavorint l’activitat econòmica. I això, com tantes altres iniciatives, ho volem fer comptant amb tothom”.

Per la seva banda, el regidor, Lluís Matas, ha comentat que

“per a nosaltres la projecció de la ciutat és una línia estratègica de treball. I aquí el patrimoni modernista és un gran actiu que, si som capaços de potenciar-lo, pot consolidar-se no només com a element d’orgull col·lectiu, sinó com a generador de noves oportunitats per a la ciutat. És per això que volem sumar-lo al conjunt d’iniciatives en què estem treballant per afavorir la promoció de Sabadell, entre les quals la nova Oficina de Turisme que posarem en marxa el 2022”.

Es preveu que la nova Oficina de Turisme entri en funcionament l’any que ve a la Casa Duran. Una altra de les iniciatives que es desenvoluparà en l’àmbit de la promoció i projecció de la ciutat serà la primera edició de la Fira Sakura Matsuri, que convertirà Sabadell en una porta d’entrada al Japó. Així mateix, es continuarà treballant intensament per definir el programa de Sabadell 2024, Capital de la Cultura Catalana.

Mapa de la ruta modernista: https://visitsabadell.com/