PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història acull una conferència on s’avalua el cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

La xerrada, a càrrec de l’historiador Jordi Oliva i Llorens, tindrà lloc demà El Museu d’Història acull una conferència on s’avalua el cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

L’acte s’emmarca en l’àmbit de l’exposició temporal “Cartes, dietaris i memòries de guerra i postguerra. (1936-1945)”, i tracta d’assenyalar la rellevància de reconstruir la història, la importància de les pèrdues humanes que va ocasionar un conflicte bèl·lic de la magnitud de la Guerra Civil.

La xerrada serà a càrrec de Jordi Oliva i Llorens, expert en l’estudi sobre la Guerra Civil Espanyola partint de les fonts documentals arxivístiques. La seva investigació és hereva de la iniciada per l’historiador Josep Benet i Morell.

El conferenciant és un historiador adscrit al Centre d’Història Contemporània de Catalunya, on ha coordinat, al llarg de més de trenta anys, l’estudi sobre el cost humà que va tenir la Guerra Civil a Catalunya. A més, des de l’any 2019, és assessor científic del Memorial Democràtic pel projecte Cost humà de la Guerra Civil.

Jordi Oliva ha coordinat i elaborat els textos de la ruta sobre la Guerra Civil: “Línia L-2: Itinerari pels espais de la Guerra Civil a la Segarra”. També ha publicat, junt amb altres autors, diversos llibres, com ara Cent anys de catalanisme. A propòsit del centenari de les Bases de Manresa (Barcelona 1993); El cost humà de la guerra civil a les comarques gironines: combatents morts i víctimes del material bèl·lic abandonat (Girona 1998) o Cervera i la Segarra sota les bombes. Els bombardejos aeris damunt la comarca durant la Guerra Civil (1938-1939) (Cervera 2008).

A banda de tot això, Jordi Oliva i Llorens ha estat president de la Fundació Jordi Cases i Llebot al llarg de setze anys, concretament del 1997 al 2013, i membre del patrimoni de la Segarra. Actualment, és professor d’ESO a l’Escola Pia de Terrassa.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament i el Museu d’Història de Sabadell, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’aforament serà limitat. Per inscriure’s caldrà trucar al telèfon 93 727 85 55. La conferència serà retransmesa en directe pel canal d’Instagram live @museuhistoriasabadell.

Més informació