PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull la presentació del darrer llibre de Teresa Pàmies

L’acte marca l’inici de les activitats del programa Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 Sabadell acull la presentació del darrer llibre de Teresa Pàmies

La presentació comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i del regidor de cultura, Carles de la Rosa. A més, també hi seran presents la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i la presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Vinyet Panyella. L’escriptor i fill de Teresa Pàmies, Sergi Pàmies, l’assagista Montserrat Bacardí i el periodista Josep Cuní, també hi assistiran.

Amb una cinquantena de llibres i un gran nombre d’articles publicats, Teresa Pàmies (Balaguer, 1919 – Granada, 2012) és una de les grans escriptores de les lletres catalanes del segle XX. L’obtenció del premi Josep Pla per l’obra Testament a Praga (1971), als cinquanta-un anys, va fer possible el seu retorn a Barcelona, després de trenta-dos anys a l’exili. 

Aquest darrer volum recull una mostra dels centenars de cartes personals i professionals de Teresa Pàmies. A més, inclou un pròleg de Sergi Pàmies i una introducció de Montserrat Bacardí.

S’inicia el camí cap al 2024

Aquesta activitat és el tret de sortida del programa de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024, elaborat per diversos òrgans participatius de la ciutat. En aquest marc, d’ara endavant hi haurà programades diverses intervencions culturals. Les activitats de la capitalitat no es limitaran a l’any 2024, de la mateixa manera que les commemoracions literàries no es cenyeixen als anys naturals. En aquest cas, l’any commemoratiu de Teresa Pàmies va ser el 2019.

Podeu trobar l'exemplar a la vostra llibreria habitual o a la llibreria en línia de la Generalitat.