PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Definides les línies de treball i calendari d’actuació del projecte del Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut

L’Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Parc Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi col·laboren per al desenvolupament del Campus a la ciutat Definides les línies de treball i calendari d’actuació del projecte del Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut

En el transcurs de la reunió, celebrada al Campus de la UAB a Sabadell, s’han definit els grups de treball i el calendari d’actuació del projecte. Cada un d’aquests grups tractaran els diferents àmbits per avançar de forma paral·lela en la construcció de les diferents part que formen part del futur campus: Suport a la Creació d’Empreses; Programes de Formació; Programes de Recerca i Innovació; Projecte Residència al Campus; Projectes d’Arquitectura i Urbanització; Governança del Sistema Campus. Cada institució aportarà els seus equips tècnics per desenvolupar els grups, els quals presentaran un pla de treball que desenvolupi i analitzi la viabilitat de les propostes que es facin a cada àmbit. La previsió és presentar un pla d’actuació en sis mesos.

Durant la sessió s’han escollit també els membres que formaran part de la Comissió Mixta de Seguiment. Per part municipal la representació anirà a càrrec dels tinents d’alcaldessa Pol Gibert i Montserrat Gonzàlez.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha expressat l’orgull que representa el Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut,

“un projecte que hem pogut perfilar sumant esforços, talents i confiances, que ens ajudarà a avançar com a ciutat i que alhora reforçarà la nostra capitalitat, consolidant-nos com a referent en formació, investigació i emprenedoria lligades a la ciències mediques”.

Farrés ha afegit que

“el Campus és el resultat d’identificar oportunitats, veure què podem aportar cadascú i crear les complicitat necessàries per fer-les realitat. Un exemple de com estem treballant pel progres i la qualitat de vida a la ciutat i marcant el rumb cap al futur”.

Salut i Ciències de la Vida

El nou Campus Urbà vol sumar les línies de treball i el potencial que cadascuna de les institucions que l’impulsen està portant a terme o pot desenvolupar a l’entorn dels àmbits de la Salut i les Ciències de la Vida.

Entre els projectes que es portaran a terme en el marc del nou Campus, l’antiga fàbrica Artèxtil acollirà gran part de l’ampliació de places del grau d’Infermeria de la UAB. L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per fer efectiva la cessió d’ús de l’equipament per acollir propostes vinculades al Campus, com els nous estudis i serveis complementaris i també altres iniciatives com una incubadora de projectes empresarials i un viver d’empreses.

Formació, recerca i innovació

El nou Campus parteix de la llarga trajectòria de Sabadell en formació universitària, en investigació i innovació. La Gran Via serà l’escenari que acollirà els diferents espais del Campus. A banda dels projectes que es portaran a terme a l’Artèxtil, integraran el nou Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut les naus Bosser, propietat de la Corporació Sanitària Parc Taulí, on s’ubicaran laboratoris, espais de recerca i per a empreses. Un nou element que es sumaria a altres actuacions que ja desenvolupa el Taulí com ara els serveis de la UDIAT o el Centre d’Investigació i Innovació (l’I3PT).

També l’espai d’innovació tecnològica i de suport a les PIME, que s’impulsarà a les naus de l’ESDi, amb zones de co-working i de co-living, un centre de desenvolupament de productes i serveis de l’àmbit sanitari i mèdic, un espai d’emprenedoria industrial i altres propostes.

Alhora, es donarà un major impuls al Centre de Promoció Empresarial de la Fira Sabadell i s’estudiaran els possibles usos de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, que podria acollir iniciatives vinculades al nou Campus Urbà.