PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

L’Arc Metropolità i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà es reuneixen per treballar conjuntament en defensa del transport públic

L’Arc Metropolità i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà es reuneixen per treballar conjuntament en defensa del transport públic

L’objectiu d’aquesta primera reunió entre l’AMTU i l’Arc Metropolità era posar sobre la taula temes de comú interès i explorar vies de col·laboració conjunta, especialment en tot allò que fa referència a l’àmbit de la mobilitat i el transport públic.

La presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha ressaltat que

“la mobilitat i les infraestructures són qüestions fonamentals en àmbits com la lluita contra el canvi climàtic, la vertebració del territori i en definitiva en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Tots ells àmbits que molt clarament transcendeixen l’àmbit municipal i que cal abordar de forma col·lectiva, comptant amb el món local. En aquest sentit, els municipis de la segona corona volem tenir veu i presència i és per això que valorem molt positivament la trobada amb l’AMTU, per avançar en aquesta coordinació per donar resposta als reptes que tenim per endavant”.

Per la seva banda, la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, explica que

“com a entitats municipalistes que som tant l’AMTU com l’Arc Metropolità, creiem que paga la pena sumar esforços per reivindicar una millora de la mobilitat i del transport públic més enllà de la primera corona”. En aquest sentit, Aurora Carbonell ha valorat que “ha estat una reunió molt positiva i en la qual ens hem sentat les bases per treballar en comú”.

En aquest sentit, durant la trobada s’han abordat quatre temes principals que afecten molt especialment a ambdues associacions:

  • La T-mobilitat i la seva implementació fora de la primera corona, ja que els municipis de l’ATM de Barcelona estan preocupats per com es durà a terme
  • El dèficit d’infraestructures que pateixen les ciutats de l’àrea metropolitana. Tant l’AMTU com l’Arc Metropolità estan d’acord en què cal millorar les connexions tant en transport públic com per carretera dels municipis de fora de Barcelona.
  • La finalització de les concessions del transport públic. Amb motiu de la seva finalització l’any 2028, l’AMTU i l’Arc Metropolità creuen que és el moment oportú. per introduir millores en els models de concessió dels serveis de transport urbà.
  • Les Zones de Baixes Emissions (ZBE), especialment pel que fa a la problemàtica en què es troben els municipis de més de 50.000 habitants que tenen l’obligatorietat de crear ZBE.

A partir d’aquesta reunió, totes dues entitats s’han emplaçat a seguir en contacte i treballar conjuntament en aquests i altres temes que siguin d’interès comú.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90