PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

L’Ajuntament destina més d’1 milió d’euros a accions per a una mobilitat més segura als entorns de totes les escoles de la ciutat

L’Ajuntament destina més d’1 milió d’euros a accions per a una mobilitat més segura als entorns de totes les escoles de la ciutat

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“la mobilitat escolar segura és una prioritat per al govern. Per això en aquest temps hem fet possibles accions com la reurbanització del carrer de Pérez Moya al sud, les obres de renovació de l’entorn de l’Escola Pau Casals o la transformació del carrer de la Indústria, entre altres. I al mateix temps hem treballat altres projectes que avui presentem, que suposaran una inversió superior al milió d’euros, que començarem a materialitzar aquest mateix any i que ens permetran millorar la mobilitat a totes les escoles de la ciutat”. 

Millores al voltants de 16 centres educatius

D’una banda, tal com va aprovar ahir la Junta de Govern Local, l’Ajuntament destinarà 550.000 euros a eixamplar voreres, instal·lar elements per reduir la velocitat i millorar la senyalització als voltants de 16 escoles bressol, escoles i instituts, a més de fer millores a 8 carrers per facilitar la mobilitat a peu i també el desplaçament a CAPs, centres cívics o altres equipaments.

Un cop s’iniciïn els treballs, el període d’execució serà d’uns 10 mesos. Els 16 centres educatius a l’entorn dels quals s’actuarà seran les escoles bressol municipals Vapor Buxeda Nou i Arraona; les escoles Estel, Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol, Can Llong, Gaudí, Mas Boadella, Virolet, Can Rull, Xaloc, Ramar 1 i Vedruna Immaculada i els col·legis Servator, Bertran i Jaume Viladoms.

Així mateix, dins aquest projecte, s’instal·laran elements de reducció de la velocitat i es faran tasques de pintura i senyalització a les avingudes de Pablo Iglesias, Andreu Nin i Estrasburg, a la Via Alexandra i als carrers de Puig de la Creu, Armand Obiols, Andreu Nin i Joanot Martorell.

Escoles Samuntada, Sant Julià i Joaquim Blume

D’altra banda, uns 400.000 euros més s’empraran per millorar els entorns de les escoles Samuntada, Sant Julià i Joaquim Blume. Aquests seran els primers projectes d’una nova metodologia que s’aplicarà en totes les actuacions relatives a la mobilitat escolar que es facin d’ara en endavant.

Les actuacions en relació als tres centres educatius s’han treballat amb les comunitats educatives de les escoles, són projectes EDUSI i estan cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER. 

Accions a més de 90 espais per arribar a totes les escoles

Així mateix, altres 100.000 eruos seran per pintar i senyalitzar més de 90 espais als diferents barris per indicar els conductors i conductores que estan accedint a un entorn escolar, reforçant d’aquesta manera la seguretat en l’accés a tots els centres educatius de Sabadell.

Aquest conjunt de millores, amb una inversió global superior al milió d’euros, arriba després d’haver renovat completament el carrer de Pérez Moya, que dona accés a l’Escola Serra al sud i dels treballs de reurbanització dels entorns de l’Escola Pau Casals, que a hores d’ara estan força avançats. Així mateix, entre altres accions, les obres de transformació del carrer de la Indústria permetran millorar la mobilitat caps als centres educatius de la zona.

Val a dir, també, que els entorns escolars són un dels eixos d’acció presents en les propostes que Sabadell està presentant als fons europeus Next Generation. 

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90