PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell rep més de 85.000 euros per treballar en els àmbits d'igualtat de gènere, memòria democràtica i drets humans

Sabadell rep més de 85.000 euros per treballar en els àmbits d´igualtat de gènere, memòria democràtica i drets humans

La major part de finançament (25.000€) és per a l’abordatge de les violències masclistes i es destinaran a millorar la cobertura de les accions que s’estan duent a terme des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). També es rebran més de 22.000 € per accions de sensibilització per la igualtat de gènere i la diversitat sexual, afectiva i de gènere. A més, en el marc d’una nova subvenció adreçada a polítiques d’innovació social, començarà el projecte “Entitats liles” que neix amb l’objectiu de donar eines a les entitats perquè puguin articular mecanismes que facilitin incorporar la perspectiva de gènere en el seu funcionament ordinari, rebrà 10.000€.

D’altra banda, uns 16.000€ es destinaran a recursos per seguir fomentant la convivència i la diversitat, combatre les discriminacions i afavorir la igualtat d’oportunitats i la cohesió social entre la ciutadania, promovent alhora l'autonomia personal de les persones nouvingudes.

En l’àmbit de cooperació, es rebran 8.000€ per al procés d’avaluació de l’actual Pla Director de Cooperació. I és que s’està treballant en un procés participatiu amb les entitats del Consell de Solidaritat per la recollida de dades, aprentatges, potencialitats i debilitats de les línies plantejades, per tal de definir les les idees claus a desenvolupar en l’elaboració del futur pla director per al 2023.

Enguany també es destinaran uns 4.000€ a la implementacio del Pla de Memòria Democràtica. El pla es va aprovar al mes de març i estableix les actuacions a realitzar en els propers 5 anys en aquest àmbit i entorn a tres eixos de treball: la garantia del dret ciutadà a la memòria, educar en (i divulgar) la Història de Sabadell per construir una memòria ciutadana, i la feminització de la memòria pública.