PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa a la Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa de Ciutats amigues de les Persones Grans

Sabadell participa a la Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa de Ciutats amigues de les Persones Grans

La trobada va servir per conèixer actuacions locals i metodologies enfocades en la millora de la qualitat de vida de les persones grans. També ha suposat un espai de contacte i ajuda mútua entre municipis per avançar cap a polítiques de millora de les condicions d’aquest col·lectiu. Sabadell va poder mantenir contactes amb altres ciutats de la Xarxa, intercanviat experiències i projectes d’innovació.

La jornada es va estructurar en taules d’experiències, on es van exposar experiències innovadores en els àmbits de la participació ciutadana per part de les persones grans; com intervenir-hi davant situacions de solitud no desitjada i aïllament social; xarxes comunitàries per a un envelliment inclusiu; i, finalment, eines digitals i de comunicació. Són àmbits on l’Ajuntament de Sabadell ja ha desenvolupat diverses accions com ara: el Consell de les Persones Grans; el carnet 60+ de descomptes en la programació cultural, l’enquesta per conèixer el grau de solitud i aïllament o els cursos i tallers per combatre l’anomenada “bretxa digital”.

Sabadell forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans. Es tracta d’un projecte suscitat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per donar impuls al paradigma de l’envelliment actiu i saludable. L’objectiu és fomentar ciutats pensades i participades per les persones grans i, alhora, més accessible, agradable i saludable per a totes elles.