PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Arxiu Històric de Sabadell organitza diverses activitats per a la Setmana Internacional dels Arxius

Els arxius catalans han programat diferents accions entre el 6 i el 12 de juny per fer difusió de les seves tasques L’Arxiu Històric de Sabadell organitza diverses activitats per a la Setmana Internacional dels Arxius

L’AHS ha previst diverses activitats durant tota la setmana. En primer lloc, el dimarts 7 de juny es podrà consultar al web de l’Arxiu una selecció de documents del fons del poeta i dramaturg Joan Oliver. L’endemà, 8 de juny, a dos quarts de 7 de la tarda, l’arxiver David González presentarà al Museu d’Història de Sabadell (MHS) la conferència “Història de la fotografia a Sabadell. Dels orígens a 1936”. En tercer lloc, els dies 9 i 10 de juny, els alumnes de 4t de Primària de l’Escola Nostra Llar visitaran les instal·lacions de l’Arxiu per descobrir les tipologies documentals que s’hi conserven i quines són les millors condicions per allargar-ne l’esperança de vida.

Paral·lelament, aquest any l’AHS col·labora amb les activitats organitzades per la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. El 8 de juny, l’arxiu participarà en el webinar “el patrimoni audiovisual dels arxius” on es reflexionarà sobre com es preserven els mitjans audiovisuals i la manera d’afrontar el present i el futur de les noves tecnologies. D’altra banda, alguns dels documents gràfics de l’Arxiu també es podran veure a l’exposició virtual “Arxius de cine”. La programació completa es pot consultar al web de la DIBA.

Finalment, l’AHS s’ha adherit als actes promoguts pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que, amb el lema “Busquem exploradors i exploradores d’històries. Descobreix-les”, promou les històries sorprenents que s’amaguen al darrere dels arxius. En el cas de Sabadell, s’explicarà la polèmica al voltant de la fotografia pornogràfica que va esquitxar les galeries de retrats d’estudi de la ciutat el 1904. Totes les històries es poden consultar aquí.