PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la posta al dia dels jocs infantils en els darrers 3 anys

L’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la posta al dia dels jocs infantils en els darrers 3 anys

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“volem un espai públic de qualitat per a tothom i en aquest sentit per a nosaltres era especialment important vetllar per les àrees destinades als més petits. L’espai públic no pot ser en cap cas un element de desigualtat i és per això que treballem per garantir que els infants tinguin a prop de casa zones on puguin jugar en les millors condicions possibles, independentment d’on visquin o de la situació econòmica de les famílies”.

Entre els projectes que s’estan duent a terme ara mateix, hi ha la transformació dels jocs infantils a les places d’Avets, Calvet d’Estrella, Sant Agustí i Ernest Lluch. També s’està treballant en la plaça d’Argub, on s’estan instal·lant jocs interactius basats en la realitat augmentada. El 5 de juny, de 10.30 a 12.30 h, coincidint amb la celebració de la festa del Parc de Catalunya i Dia Mundial del Medi Ambient, es podrà veure una demostració de la utilització d’aquests jocs interactius.

D’altra banda, es preveu millorar els jocs a l’àrea de petits de la plaça del Primer de maig i reformar les àrees de les places de la Creu de Barberà, Cardener, Ròmul, Fidela Renom, Pompeu Fabra i Josep Masllovet. A més, es treballa en el projecte de jocs inclusius a la plaça Illes Medes, davant l'escola Francesc Bellapart, la qual se sumarà a les existents a plaça del Perú i al Parc del Taulí. El pla també inclou una nova àrea de jocs al carrer de Mauritània, que dona resposta a les demandes veïnals i de la comunitat educativa de l’Escola Pau Casals.

Finalment, els jocs seran protagonistes en la reforma de places com la de la Llibertat, a la Concòrdia, o la del Treball, a Gràcia, on se substituirà l’àrea de jocs per tres de noves adaptades a diferents edats. Aquestes zones de jocs també seran molt presents en els nous grans parcs de la ciutat, el Parc del Nord, el Parc de les Aigües i el Jardí de Sud.

Tot plegat s’ha portat a terme dins l’estratègia “Fem Barri”, per assolir espais públics de qualitat a totes les zones de la ciutat. Així mateix, la renovació s’ha basat en la idea de “Disseny per a tothom”, un model que té per objectiu aconseguir que els infants desenvolupin el joc imaginatiu, simbòlic, d’equilibri i motriu també a l’aire lliure.

Els treballs de millora inclouen diversos tipus d’intervencions: en alguns espais s’hi fa una remodelació integral, mentre que en altres s’hi fan millores de diferents elements i accions de manteniment, com ara canvi del cautxú, renovació de tanques, instal·lació de passos canadencs, incorporació de jocs nous (tobogans, jocs de trepa, gronxadors adaptats de tipus cistella), renovació de la senyalització i de l’enjardinament, entre altres.