PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell reivindica les iniciatives alimentàries sostenibles que formen part del programa europeu FoodE

Participants del programa visiten dos dels tres projectes actius a la ciutat Sabadell reivindica les iniciatives alimentàries sostenibles que formen part del programa europeu FoodE

El primer projecte, un hort urbà al centre de la ciutat, es situa al carrer de Borrell 31 i aprofita un solar que actualment està en desús. La finalitat és que diverses entitats de la ciutat l’acabin gestionant. El segon, a Can Bages, a tocar del riu, és un hort social d’autoproducció per a famílies amb pocs ingressos. Finalment, el tercer projecte que s’està impulsant a Sabadell es situa a una finca municipal de Can Gambús- Vallcorba i té una zona de conreus experimentals per a la incorporació de nous agricultors al parc agrari. Tots els projectes han estat dissenyats amb la col·laboració de diverses entitats i estudiants de la ciutat.

Entre els objectius del pilot hi ha la cerca de producció local, la reducció d’aigua i fertilitzants, l’increment de la biodiversitat, la producció agrícola, la comercialització local i la reducció del malbaratament alimentari, entre d’altres.

La Universitat Autònoma de Barcelona col·labora amb l’avaluació de l’impacte ambiental i social dels diferents pilots. Així, de cada projecte es calcula la petjada de carboni, la petjada hídrica, l’impacte social i les oportunitats de millora.

FoodE

FoodE és un programa europeu que pretén millorar els sistemes productius per reduir l’impacte ambiental dels aliments, seguint els objectius de l’Associació de les Nacions Unides per a l’Alimentació (FAO). En aquest sentit, es centra en la producció local fent ús de varietats autòctones més resistents a les condicions ambientals i amb un menor impacte global. També potencia la venda de proximitat i la reducció dels residus alimentaris. A més, també inclou tasques de conscienciació a escoles i instituts.

Aquest projecte d’investigació forma part del programa Horizon 2020 i compta amb un pressupost de més de 7 milions d’euros. Està liderat per la Universitat de Bolonya i hi participen 24 institucions entre Universitats, centres d’investigació, ajuntaments i empreses d’Espanya, Itàlia, França, Holanda, Noruega, Alemanya i Eslovènia.