PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història de Sabadell participa en el projecte “TANIT” per difondre en línia el patrimoni arqueològic català

Onze centres museístics que integren l’Arqueoxarxa han col·laborat en aquesta iniciativa El Museu d’Història de Sabadell participa en el projecte “TANIT” per difondre en línia el patrimoni arqueològic català

L’objectiu d’aquesta eina, impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa, és fer difusió en línia del patrimoni arqueològic català. La base de dades inclou 803 objectes d’onze equipaments museístics i presenta 1.215 imatges i 104 models 3D. També és la manera de rendibilitzar les línies de treball transversal impulsades pels museus en els darrers anys pel que fa a la digitalització 3D i a la normalització documental. Pel 2023, està previst incorporar uns 2.000 nous objectes.

En aquest projecte col·laboratiu han participat els 11 museus que integren l’Arqueoxarxa: el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès) i el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter). Aquesta xarxa engloba la col·lecció arqueològica més gran de Catalunya i permet endinsar-se en la història de Catalunya des de la prehistòria fins a l’època moderna.

Es pot accedir a la nova base de dades “TANIT” des dels llocs web del Museu d’Història de Sabadell, del Museu d’Arqueologia de Catalunya i de l’Arqueoxarxa. El seu disseny incorpora elements intuïtius que faciliten la cerca i les diferents visualitzacions. La navegació per un objecte convida a continuar descobrint-ne nous a través de les peces relacionades. Això afavoreix la interrelació que es genera entre els diferents museus.