PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta la nova temporada de concerts simfònics al Teatre La Faràndula de Sabadell

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta la nova temporada de concerts simfònics al Teatre La Faràndula de Sabadell

El cicle, una producció de l’Ajuntament de Sabadell, ha esdevingut quelcom amb identitat pròpia: innovació, proximitat i qualitat són els seus valors i any rere any la programació aposta per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics. Un camí que, malgrat els efectes de la pandèmia, continua donant els seus fruits: el nombre de públic assistent la temporada passada va ser de 3.960 persones, amb una mitjana de 660 espectadors per concert, el que significa una ocupació mitjana del 62%.

En aquesta temporada es podrà gaudir de 7 excel·lents concerts que reuneixen alguns dels més grans artistes: de Dvorák a Bernstein, de Morricone a Rota, de Strauss a Offenbach, de Mozart a Ravel, en un repertori que abraça simfonies, música americana, jazz, bandes sonores, polques, valsos i obertures.

Cites imprescindibles amb temàtica pròpia

Si hi ha un àmbit on la Simfònica es troba molt a gust i, per tant, continua explorant any rere any, aquest és la música de cinema: Homenatge a Ennio Morricone & Nino Rota (18/11/22) dirigit per Rubén Gimeno amb la participació del doblador de cinema Salvador Vidal, que inclou bandes sonores com El bo, el lleig i el dolent; La muerte tenía un precio; La missió; Cinema Paradiso, Érase una vez el Oeste, Novecento, Chi Mai, Érase una vez América d’Ennio Morricone i La Strada, 8 ½, El padrí i Prova d’orquestra de Nino Rota; Marco Mezquida & Bernstein (26/03/23) amb direcció de Víctor Pablo Pérez és el segon concert amb incursió a la música de cinema que inclou l’estrena mundial d’un Concert per a piano i orquestra del músic menorquí i la suite West Side Story de Leonard Bernstein; a més, de Bernstein també es podrà escoltar l’Obertura Candide i completarà aquest programa dedicat a la música americana el Sophisticated Lady de Duke Ellington.

Andrés Salado, un dels directors de referència del panorama nacional i que ha esdevingut el principal director convidat de l’OSV, visitarà La Faràndula en dues ocasions: en la inauguració de la temporada amb la Simfonia del Nou Món de Dvorák (23/09/22) que també comptarà amb la presència destacada de la solista de violoncel Anastasia Kobekina que oferirà el Concert per a violoncel de Dvorák; i el segon concert que es podrà gaudir del mestre Salado a Sabadell serà el Bolero de Ravel (20/01/23), un programa que viatja al continent sud-americà i que comptarà amb el solista de contrabaix Edicson Ruiz que traduirà el Concert per a contrabaix d’Efrain Oscher.

Enguany es recuperen els dos concerts del Festival de valsos i danses dirigit pel titular de l’orquestra Xavier Puig amb la participació de la soprano Sara Bañeras. La primera sessió serà el 7 de gener, on s’escoltarà una combinació dels tradicionals valsos de la família Strauss amb peces d’altres compositors de tot el món per celebrar amb alegria l’arribada d’un nou any. També hi haurà una segona sessió (fora de l’abonament) el dia 8 de gener matinal. Finalment, per acabar la temporada, l’OSV proposa la Simfonia Júpiter de Mozart (14/05/23) dirigida pel prestigiós violinista Julian Rachlin, que acompanyat de la solista, Sarah McElravy oferiran també la Simfonia concertant per a violí i viola, del compositor de Salzburg.

 En resum, el cicle d’enguany convida a grans figures internacionals i també nacionals, i persisteix en la voluntat de continuar experimentant en formats. L’horari habitual dels concerts s’avança 30 minuts i tindran lloc en divendres a les 20 h, excepte el matinal de valsos i danses del 8 de gener, a les 11.30 h i els dos últims concerts que es traslladen al diumenge a les 18 h.

Durant la presentació, Jordi Cos, president de l’OSV, ha destacat que

“Sabadell és l’única capital que compta amb una orquestra simfònica de prestigi”.

I ha afegit que

“la música és un patrimoni cultural i una eina fonamental pel desenvolupament individual i col·lectiu”.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, també ha manifestat que

“poques poblacions del país poden disposar d’un cicle de concerts amb la qualitat que nosaltres tenim, i això, evidentment, ha de ser un motiu d’orgull per a totes les sabadellenques i sabadellencs”.

Venda d’entrades i paquets

D’altra banda, les entrades i paquets estaran disponibles a partir del dia 21 de juliol. Un avantatge de la compra de paquets són els atractius descomptes, segons el nombre de concerts que s’escullin: 4 concerts 25% de descompte, 5 concerts 30% de descompte i tots els concerts 40% de descompte, a més dels descomptes per a entrades addicionals als concerts.