PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’estudiant Alba Solé guanya el Premi Ciutat de Sabadell del Certamen Montserrat Miró de recerca amb un treball sobre la vulnerabilitat d’infants i joves

L’estudiant Alba Solé guanya el Premi Ciutat de Sabadell del Certamen Montserrat Miró de recerca amb un treball sobre la vulnerabilitat d’infants i joves

El certamen està obert a la participació de l'alumnat de 2n curs de batxillerat que prèviament ha estat seleccionat pels centres de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Des del curs 2017-18, a més dels tres premis habituals, es va afegir el Premi Ciutat de Sabadell, per tal de potenciar els treballs d’àmbit local.

En l’edició corresponent al curs 2021-22 s’han presentat un total de 31 treballs de recerca de 15 centres diferents, 13 d’àmbit cientificotecnològic, 16 de l’àmbit social i humanístic i 2 de l’àmbit artístic. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat dilluns 21 de juny Pel que fa al Premi Ciutat de Sabadell d’àmbit local i dotat amb una beca de matrícula d’estudis de 700€, s’han presentat 4 treballs i la guanyadora ha estat Alba Solé amb el treball de recerca La realitat dels barris de Sabadell. Vulnerabilitat en infants i joves.

La resta de premiats han estat: Carla Borràs Civil i Núria Formoso, que han aconseguit el Primer Premi amb el treball Els microplàstics, uns habitants més del medi marí (beca de 700€); Sònia Cabello Melón i Andrea Guerrero Lavado, guanyadores del Segon Premi amb La relativitat del temps (beca de 500€); i Lucía Revaliente Torres i Pol Rondón González que s’han fet amb el Tercer Premi pel treball El criptosistema RSA: confidencialitat i autenticació (beca de 300€).

Montserrat Miró i Marimón (1919-1999) va ser una docent formada a la Universitat de Barcelona que va destacar en el camp de la filologia clàssica i que va desplegar la seva labor pedagògica a diverses escoles de Sabadell, com l’Escola Industrial, l’Escola Pia o l’Escola Sant Nicolau.

Més informació: TDR