PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell presenta el nou grafit “No a l’homofòbia”

Sabadell presenta el nou grafit “No a l’homofòbia”

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Ventilem els Armaris! Sabadell amb els drets de les lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals”, que s’ha treballat conjuntament des de l’Ajuntament amb la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell,

“des de Sabadell volem visibilitzar amb aquest mural els drets de les persones LGTBI en una de les entrades de la ciutat, una via molt transitada. Hem de continuar fent accions de sensibilització i quan hi ha situacions de discriminació les hem de denunciar. A més accions homofòbiques, més compromís de l’Ajuntament en la reivindicació dels drets de les persones LGTBI”.

La creadora del grafit, Debra Espinosa (@art.debespinosa), ha explicat com ha estat el procés de creació del grafit i el per què de les figures que hi apareixen:

“Es tracta de dos cargols que es fan una abraçada, un amb els colors de la bandera irisada i un altre homogeni. Al mateix temps, el cel i els núvols tenen els colors de la bandera trans. Amb tot plegat, volem donar el missatge de comunió i d’unitat, alhora que es mimetitza amb l’entorn natural en què es troba”.

En el marc del “Ventilem els Armaris!” d’enguany s’han dut a terme diverses accions a la via pública, amb l’objectiu de fer permanentment visible el compromís de la ciutat amb la diversitat sexual i de gènere. Així, a més del grafit, s’han pintat quatre nous passos de vianants amb la bandera LGTBI i s’han renovat els sis passos de vianants que es van fer al 2020. En total, Sabadell compta ja amb deu passos de vianants amb la bandera irisada.

D’altra banda, entre el 17 de maig (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia) i fins avui, 28 de juny (Dia Internacional de l’Orgull LGTBI), les banderes irisades i trans han onejat al balcó de l’Ajuntament de Sabadell i s’han fet visibles també als laterals d’un autobús de la TUS. El lema de la campanya “Ventilem els Armaris!” també s’ha pogut veure en 50 mupis arreu de la ciutat.

Marxa commemorativa de l’Orgull LGTBI

El proper dissabte 3 de juliol tindrà lloc la tercera Marxa de l’Orgull LGTBI a Sabadell, organitzada per la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i Ca l’Enredus-Actuavallès, amb el suport de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i de l’Ajuntament de Sabadell. L’inici serà a la plaça del Pi a les 11.30 h i es recorreran diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Lisboa, on hi haurà una exhibició de tabals i un Punt Lila.