PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell dedicarà una plaça a la Infància en homenatge a la seva tasca de construcció de la ciutat

El Plenari del Consell d’Infants i Adolescents ha presentat avui les seves propostes de configuració de l’espai Sabadell dedicarà una plaça a la Infància en homenatge a la seva tasca de construcció de la ciutat

Aquest nou espai públic forma part del projecte de millora de les naus de l’antic Vapor de Cal Borni Duch, a l’illa que configuren els carrers de Brutau, Güell i Ferrer, Salvany i Fra Luis de León, al barri de l’Eixample. La meitat d’aquest espai es dedicarà a plaça pública, mentre que a les naus hi haurà un supermercat.

Durant el transcurs de la sessió, el Consell ha presentat les propostes de disseny elaborat pels seus membres. Es tracta de plantejaments treballats durant tot el curs, que afecten des de la configuració dels espais fins als elements de mobiliari urbà que s’hi instal·larien. Aquestes idees s’han traslladat també als serveis municipals d’urbanisme i espai públic perquè estudiïn la seva viabilitat i poder implementar-les en la mesura que sigui possible.

La iniciativa neix l’any passat a la si del Consell, que va redactar un manifest per reivindicar la tasca de participació de la Infància en la construcció de la ciutat. El manifest demanava la dedicació d’una plaça de Sabadell a la infància, com a mostra de reconeixement, petició que es va aprovar també per la Junta de Portaveus.

Tal i com ha assenyalat l'alcaldessa, Marta Farrés, en el transcurs de l'acte,

"us animem a continuar endavant, tant dins el Consell d’Infants com també en el vostre dia a dia. Implicant-vos amb el vostre entorn, a través del teixit associatiu com també des del comportament individual o quan estigueu amb la família o els amics".

I ha afegit:

"Sempre intentant, des del que cadascú pugui aportar i a través de la suma d’esforços, millorar una mica allò que ens envolta o ajudant a què els altres puguin ser una mica més feliços".

Rap de la diversitat

Durant aquest curs, els nois i noies del Consell ha dedicat els seus esforços en la confecció d’un rap per posar en alça el valor de la diversitat. Amb el títol “Cadascú és com és”, la cançó pretén reivindicar la diversitat (origen, creences, orientació sexual, cultura, etc.) com un valor afegit de la societat, trencant tòpics i estigmes.

Els nois i noies participants han explicat el contingut i procés de construcció del rap i s’ha projectat el videoclip que l’acompanya. El projecte ha comptat amb el suport de l'entitat Plataforma per la llengua i amb la col·laboració de Nel·lo C (Oriol Carcolse), compositor, músic, cantant i productor sabadellenc. Aquest artista es distingeix a les seves lletres pel compromís social i la reivindicació de valors i els drets civils.

El vídeo s’ha enregistrat a diferents espais del sud de la ciutat com ara les places de Picasso, les Termes -on precisament ha tingut lloc la seva presentació pública- Rogelio Soto i el parc Central.

Participació a la vida de la ciutat

El Plenari, d’altra banda, ha donat compte de la seva participació activa en diferents actes i iniciatives de la ciutat. El Consell va prendre part en els actes de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, al gener, amb la lectura d’un manifest i encesa d’espelmes. De la mateixa manera, alguns els nois i noies van ser protagonistes, a principis de juny, en els actes de celebració del 25è aniversari dels vincles amb la ciutat de Sarajevo, amb la lectura d’un manifest.

I, durant tot l’any, els nens i nenes han treballat en l’elaboració de propostes d’activitats que puguin formar part la programació de Sabadell Capital Cultural 2024. El Consell n’ha confeccionat prop d’un centenar sobre teatre, música, dansa, narrativa, titelles, circ o arts plàstiques, entre altres.