PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Seguici Festiu recupera la Mulassa i els Cavallets 400 anys després

La presentació i el bateig de les dues figures es farà el 31 de juliol, a les 18.30 h, a la plaça de Sant Roc El Seguici Festiu recupera la Mulassa i els Cavallets 400 anys després

Amb aquest fet, Sabadell es retroba amb part del seu patrimoni històric festiu i recupera dos elements que ja van existir fa més de 400 anys. Diversos documents trobats en les Ordinacions de la Vila i Universitat de Sabadell parlen de la participació d’aquestes figures a les festes de la Puríssima, l’any 1619. A més, les notes també revelen les similituds entre el Gremi de Paraires sabadellenc i el barceloní, responsables de les actuacions de les seves respectives mulasses.

El Seguici Festiu de Sabadell

La Mulassa i els Cavallets se sumen així a la resta de figures que formen part del nou Seguici Festiu de Sabadell. Aquesta organització, creada el passat mes de maig, aplega diverses entitats de cultura popular de la ciutat. Ara mateix, el Seguici està format per l’Àliga, dels Geganters de Gràcia, la Víbria, dels Diables de la Creu Alta, i el Lleó, de l'Associació Amics Encultura't. A més, també hi formen part els Galejadors, el Ball de Diables, el Ball de Bastons i els Gegants i Capgrossos de Sabadell.

Més informació