PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament tornarà a presentar el projecte per actuar al Ripoll als fons europeus Next Generation

Tot i la bona puntuació obtinguda, la sol·licitud ha quedat exclosa de la primera convocatòria a la qual s’havia presentat, en haver-se exhaurit els primers 50 M€ disponibles L’Ajuntament tornarà a presentar el projecte per actuar al Ripoll als fons europeus Next Generation

Tal com ha explicat l’alcalde accidental, Pol Gibert,

“properament s’obriran noves convocatòries i això ens dona l’oportunitat de millorar encara més la sol·licitud i tornar a presentar-nos encara amb més garanties. De fet, això ja va passar amb altres projectes i fons com els EDUSI, que la ciutat no va obtenir en primer terme però sí va acabar assolint”.

Així mateix, Gibert ha recordat que

“hi ha diversos projectes de ciutat per als quals ja tenim garantit el suport dels Next Generation i que ens ajudaran a avançar en àmbits com la cohesió, la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat i el progrés per a tothom”.

En aquest sentit, l’Ajuntament manté intacte el compromís amb la recuperació del riu. Es per això que continuarà treballant per fer possible la totalitat dels projectes, tant els relacionats amb la preservació dels valors naturals de l’àmbit fluvial com amb la generació de noves oportunitats econòmiques i de lleure.

A més, l’Ajuntament invertirà a la Zona Gran Via-Ripoll 3,9 milions d’euros, dels quals 2,2 milions procedeixen dels fons europeus. Dins aquests projectes, es contemplen accions al balcó del Ripoll com ara la reurbanització de la Ronda Orient, davant del tanatori i també la reurbanització del barri de Nostra Llar.

Fons Next Generation

A hores d’ara l’Ajuntament ja té confirmats ajuts Next Generation per un valor superior als 9 milions d’euros. D’aquests, prop de 8,1 milions es destinaran a la implantació de zones de baixes emissions i transformació digital i sostenible del transport urbà. Dins aquestes iniciatives figuren els gairebé 2,2 M€ en subvencions per adequar zones i itineraris per a vianants i ciclistes i millorar la permeabilitat a la zona Gran Via- Balcó Ripoll.

D’altra banda, els Next finançaran amb més de 800.000 euros la modernització i digitalització de l’administració i mecanismes de ciberseguretat.

També comptarà amb recursos l’Oficina Local d’Habitatge com a finestreta única per coordinar, assessorar i facilitar la gestió d’ajuts i serveis que facilitin als particulars les actuacions de rehabilitació i millora de l’eficiència energètica dels habitatges.

La compra de llibres per a biblioteques o la millora dels equipaments tècnics dels teatres són altres projectes previstos.