PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La millora de l’espai públic continua durant l’agost amb una quinzena d’actuacions en curs

La millora de l’espai públic continua durant l’agost amb una quinzena d’actuacions en curs

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet una visita avui a diferents punts de la ciutat on s’hi desenvolupen actuacions. L’alcaldessa ha assenyalat que

“tornem de vancances amb una idea claríssima: la ciutat està en marxa, a qualsevol racó de Sabadell hi estan passant coses i des de diferents àmbits; millorant places, plantant arbrat, instal·lant punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o renovant edificis patrimonials com ara la façana de l’Ajuntament. Veiem doncs com poc a poc la ciutat va guanyant musculatura i va posant-se al dia”.

L’estat actual de les principals obres que s’estan duent a terme a la ciutat és el següent:

Passeig de la Plaça Major

La remodelació del passeig de la Plaça Major encara la recta final de la segona fase. Ja han acabat les tasques de pavimentació i muntatge de jardineres, i durant bona part del mes d’agost s’ha continuant amb la instal·lació d’elements d’aigua i il·luminació, com els brolladors i el pòrtic d’aigua i llum. L’última etapa de les obres, la tercera  fase, enfocada en els treballs de jardineria, començarà a finals d’octubre, coincidint amb l’etapa idònia de plantació. Així, el passeig estarà enllestit a finals d’any.

Pacificació del carrer Concha Espina

El carrer es transformarà en una via de plataforma única, amb calçada i vorera al mateix nivell, i permetrà guanyar 950 m2 de passeig i estada al sud, donant resposta a una demanda veïnal. L’actuació anirà acompanyada d’altres intervencions com el reforç de la il·luminació, la instal·lació de bancs i altres elements de mobiliari urbà. També s’hi plantarà nou arbrat.

A hores d’ara ja s’ha preparat el terreny per tal de poder començar a col·locar peces de vorades i paviments. Els treballs van segons el calendari previst, amb una previsió d’acabament per al proper octubre.

Parc de les aigües

Quan estigui enllestit, el parc de les Aigües serà un pulmó verd de 70.000 m2 al barri de Can Llong, amb l’aigua i el verd com a protagonistes. Tindrà nous espais d’ombra, de passeig i de repòs. Hi haurà 320 arbres –dels quals 308 seran nous–, 61.171 m2 de zona verda i 1.500 m2 de jocs d’aigua. Amb un pressupost de gairebé 2 milions i mig d’euros, la fase final d’obres va començar a finals del 2021.

Actualment es continua pavimentant els camins i s’estan col·locant fanals. La tanca perimetral i la zona del mirador ja estan pràcticament acabades. La previsió és acabar les obres d’obra civil el 21 de novembre. Pel que fa a les actuacions de jardineria, s’estan col·locant instal·lacions de reg. Les plantacions es començaran al novembre aproximadament.

Plaça de la Fuensanta

L'objectiu del projecte és convertir la plaça de la Fuensanta en un espai de nova centralitat al barri, amb un caràcter de preferència per a vianants, en plataforma única. Per minimitzar la pèrdua de places d’estacionament, el carrer de la Mola es convertirà en una via de sentit únic, de sortida del barri. Així es guanyarà una línia d’aparcament en semibateria. Actualment queda per fer la plantació d’arbres, acabar de pavimentar i retirar el cable aeri. La previsió d’acabament de les obres és a final de setembre.

Parc del Nord

El nou espai esdevé, lloc d'estada, de relació i de gaudi de la natura. Per la seva connexió amb el Parc Fluvial del Ripoll, esdevé un nou corredor verd que connecta amb aquest i que admet activitats, d'esport i de natura. La nova creació del parc i la suma de plantació d'arbrat en 560 unitats més, converteix l'espai en un emissor d'oxigen, amb una millora mediambiental substancial de l'entorn. L'aportació d'arbustiva i altres estrats vegetals, generaran biodiversitat en l'àmbit de la fauna urbana.

A dia d’avui s’estan construint les estructures de formigó d’escales i bancs, s’està preparant el terreny per començar a fer paviments de camins. En l’apartat de jardineria, s’està acabant d’executar la instal·lació de reg, per tal de començar a plantar a finals d’any..

Rehabilitació de la plaça d’Antonio Machado

L’actuació consisteix en millorar el paviment de la plaça, situada entre el carrer de Madrazo i el passatge de Mozart, a Can Rull. Actualment el paviment és de sauló, de tipus granular, i es preveu pavimentar l’espai amb llamborda vermella. Amb aquesta actuació es millorarà l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

Carregadors de vehicles elèctrics

L'objecte del contracte és l'execució dels treballs necessaris per a la instal·lació de dues estacions de recàrrega ràpida i semi ràpida per a vehicles al carrer d’Alguersuari i Pascual i a l'avinguda de Prat de la Riba. Actualment estan col·locats els de Prat de la Riba de càrrega ràpida i els de la Fira Sabadell de càrrega semiràpida. S’està a l’espera de la connexió a la xarxa per part de la companyia elèctrica.

Renovació de calçades i voreres

El projecte de millora de voreres i ferms que actualment està executant l’Ajuntament a diferents punts de la ciutat ha estat desenvolupant-se durant tot el mes, amb actuacions ja acabades i en procés d’execució. Així, s’estan acabant les voreres de Carretera de Prats i es continua pavimentant les de la carretera de Molins de Rei. La previsió és tenir-les acabades a finals de setembre, a falta de la plantació de l’arbrat, que es farà a finals d’any.

Creació d’àrees d’esbarjo per a gossos Fase 2

L'objectiu del projecte és la creació de 3 àrees d'esbarjo per a gossos. La primera està situada a Can Rull, darrera de la Biblioteca de Ponent, a la plaça d’Ovidi Montllor, entre els carrers d'Arcàdia i l'avinguda de. Lluís companys, amb una superfície de 1.345 m2. La segona àrea està situada a Espronceda, concretament a l'espai verd situat al costat de les pistes de les petanques, entre els carrers de Frederic Rahola i el carrer de Goya, amb una superfície de 1.436 m2. La tercera està situada a Torre-romeu, al costat del camp municipal de futbol, a l’avinguda de Can Bordoll, i té una superfície de 1.322 m2.

S’han iniciat els tancaments de les àrees de Can Rull i de les d’Espronceda. Queda la de Torre-romeu i fer els interiors, amb la plantació, col·locació de mobiliari, instal·lació de font, etc.

Pavelló poliesportiu de l’Oest

El nou pavelló poliesportiu donarà cobertura a les necessitats de les entitats esportives i incrementarà les possibilitats de practicar esport a la ciutat. L’equipament se situarà al barri dels Merinals, entre els carrers de Malta i d’Hongria. Tindrà més de 3.700 m2 i, al costat de l’edifici, es farà una pista exterior i nous espais de passeig i d’estada, a més de noves places d’aparcament. Fins ara, s’ha realitzat la implantació a l’obra i s’està executant el moviment de terres.

Façanes de l’Ajuntament

El projecte de rehabilitació de les façanes de l’Ajuntament comporta diverses accions de millora i manteniment de l’edifici, respectant, però, el seu valor històric i patrimonial. En aquest moment continuen els treballs a la façana posterior (Dr. Robert) un cop les laterals i la que dona a la plaça de Sanr Roc estan pràcticament enllestides. Es van executant i acabant treballs de reparació per cada nivell de façana en sentit descendent, començant per la coberta.

Consolidació naus interiors Vapor Pissit

Es continua amb els treballs de revestiment de façanes i tractament de la fusta de les encavallades de l’estructura.

Pista Coberta d’Atletisme

A mitjan agost es van iniciar les obres de reforma de la pista. Després d’una sèrie de treballs preliminars, està previst que properament es comenci amb l’operació de muntatge de l’estructura del paviment de la pista d’atletisme.