PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El patrimoni històric i natural, a l’abast de la ciutadania gràcies a passejades i itineraris els dies de Festa Major

El patrimoni històric i natural, a l’abast de la ciutadania gràcies a passejades i itineraris els dies de Festa Major

Dissabte a les 10 h sortirà des de la Torre de l’Aigua una passejada que arribarà fins a la Capella de Sant Nicolau. L’itinerari “Sabadell vist pels seus artistes” pretén aprofundir en el gènere del paisatge gràcies a l’empremta de pintors que han retratat Sabadell. És una activitat amb aforament limitat i per això cal reservar cita prèvia al 93 725 71 44.

Des de la Comissió de Festes Populars també es planteja un itinerari- passejada urbana que sortirà des de la plaça de Clara Campoamor i recorrerà diversos punts històrics del centre amb el títol: “Replantegem els vapors”. Serà el dissabte a les 10.30 h.

Qui vulgui conèixer quantes escultures es poden trobar al Parc de Catalunya tindrà l’oportunitat de fer un itinerari guiat a peu el diumenge a les 10 h. També cal fer reserva prèvia al 93 725 71 44 i l’aforament és limitat.

Una altra proposta per conèixer edificis i racons de Sabadell vinculats directament al modernisme és “El modernisme a Sabadell”, el dilluns a les 10 h. Està concebuda com un reconeixement dels trets característics de l’arquitectura, la decoració i el context sabadellenc de l’època modernista mitjançant la visita i l’anàlisi de les obres clau conservades al centre històric de la ciutat. El punt de trobada serà l’Hotel Suís.

Gairebé esdevinguda ja una tradició, la visita al Ferrocarril del Parc de Catalunya és una cita imprescindible durant els dies de Festa Major. A partir de dissabte a les 11 h serà possible fer tot el circuit del famós tren en miniatura. I per arribar també a les instal·lacions del Ferrocarril dissabte a la tarda (de 16.30 a 21.30 h) es podrà fer en autobús clàssic, que sortirà des de l’estació d’autobusos del centre i farà una passejada per la ciutat.

El diumenge al matí (11 h) hi haurà la Passejada per a gossos pel Parc Fluvial del riu Ripoll, amb sortida des del Molí d’en Torrella. Serà un circuit circular pensat específicament per als amants dels animals i apte per a grans i petits.

Portes obertes al patrimoni sabadellenc

També cada any el patrimoni de la ciutat obre les seves portes per fomentar que la ciutadania pugui conèixer les seves històries. Enguany es pot aprofitar per visitar l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i els Museus d’Art i d’Història.

El Museu d’Art, a més, ofereix visites guiades a l’exposició temporal, permanent i a la Casa Turull tots els dies de Festa Major (matí i tarda), així com a la col·lecció del magatzem.

Alguns dels edificis que celebren portes obertes i visites guiades són la Casa Duran, Vapor Buxeda Vell, la Torre de l’Aigua i l’exterior de la Torre d’en Feu, entre d'altres.