PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en un Estudi Comparatiu de Ciutats Interculturals Internacionals

Aquest matí s’ha realitzat una primera jornada de treball al Casal Pere Quart Sabadell participa en un Estudi Comparatiu de Ciutats Interculturals Internacionals

En el marc d’aquest estudi, aquest matí ha tingut lloc una jornada de treball al Casal Pere Quart en la qual hi ha participat la tinenta d’alcaldessa de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell i personal tècnic de la ciutat, entre d’altres. A la tarda es faran tallers amb diverses entitats.

En aquestes jornades es comparteixen els principals diagnòstics, reptes i recomanacions de les ciutats participants, convidant a la discussió oberta entre tots els agents i d’aquesta manera contribuint a la reflexió i planificació de bones pràctiques i eines útils en l’àmbit de les ciutats interculturals.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell

“Sabadell és una ciutat model en l’àmbit de la gestió de la diversitat des de la interculturalitat i, en aquest context, és una oportunitat per nosaltres poder compartir experiències de bones pràctiques en aquest àmbit amb ciutats de Canadà i Austràlia”.

Aquest és un projecte de recerca finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i coordinat per la Swinburne University of Technology (Austràlia). El 22 de setembre tindrà lloc una altra jornada de treball a Barcelona, que també comptarà amb la presència de responsables polítics, grups d’interès i experts.  

Sabadell intercultural

Des de fa anys a Sabadell es treballa en les polítiques de gestió de la diversitat des de la perspectiva intercultural. Al novembre passat es va aprovar el Pla Intercultural de la ciutat per enfortir la transversalitat de la perspectiva intercultural, des del respecte i el reconeixement de la diversitat i alhora dels elements comuns i compartits que contribueixen a la cohesió de la ciutadania. Així, el Pla estableix les línies de treball a la ciutat per als propers quatre anys, promovent la interacció positiva, el contacte, el diàleg i el coneixement mutu entre les persones que viuen a la ciutat.

L’Ajuntament de Sabadell és membre de la Xarxa de Ciutats Interculturals RECI des de l’any 2012, amb l’objectiu de treballar conjuntament a nivell europeu i internacional per promoure i difondre els valors i principis de la interculturalitat.