PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’ampliació de la bassa de Can Feu millorarà la capacitat d'absorció d'aigua de pluja al túnel de FGC i les afectacions al Castell

Les obres han millorat la capacitat d’embassament i drenatge de l’aigua L’ampliació de la bassa de Can Feu millorarà la capacitat d´absorció d´aigua de pluja al túnel de FGC i les afectacions al Castell

Els moviments de terres milloraran la capacitat d’embassament, drenatge i laminació de l’aigua de pluja que arriba a la superfície a través de l’antiga llera del torrent de Can Feu. Això és possible per l’ampliació de la bassa de laminació que hi ha a prop de les vies del tren i la reconducció de l’últim tram de la llera del torrent. D’aquesta manera, també s’allunya del Castell l’aigua que s’acumula a la base de l’edifici.

Aquesta actuació evitarà, així mateix, que la base de l’edifici es deteriori per eventuals nous episodis de pluges intenses. Val a dir que durant els moviments de terres s’han respectat en tot moment els arbres que hi havia a l’antiga llera.

La intervenció forma part d’una primera fase de tota una sèrie de mesures que estan dissenyant conjuntament l’Ajuntament i Infraestructures de la Generalitat i Ferrocarrils per millorar, per una banda, la captació d’aigua de la xarxa de sanejament municipal en dies de precipitacions intenses i, per altra, el drenatge d’aquestes aigües en l’entorn del Castell de Can Feu a tocar de les vies del tren.

En un futur caldrà completar aquests treballs amb la renaturalització dels talussos i de la llera, creant un espai lliure naturalitzat. Es complirà, així, amb els objectius que proposa la modificació del pla del connector verd del Castell de Can Feu, aprovada inicialment en el ple de juny i en fase de tramitació.