PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell comptarà amb 8 nous sensors ambientals per mesurar la qualitat de l’aire i la qualitat acústica

Aquesta actuació està finançada al 50% amb fons europeus EDUSI Sabadell comptarà amb 8 nous sensors ambientals per mesurar la qualitat de l’aire i la qualitat acústica

Tres de les noves estacions estaran homologades per la normativa europea i serviran per mesurar la concentració de diòxid de nitrogen (NO2). Aquests sensors s’ubicaran a Cal Balsach, a la piscina de Can Marcet i al centre cívic de la Creu de Barberà.

La resta d’aparells, cinc unitats, serviran per mesurar altres paràmetres diversos de la qualitat acústica i de la qualitat de l’aire (com diòxid i òxid de nitrogen, monòxid de carboni, ozó i petites partícules que es troben a l’aire, entre d’altres). Aquest tipus de sensors es col·locaran als centres cívics de Can Rull i de Sant Oleguer, al Casal Pere Quart, a l’edifici consistorial i a Ràdio Sabadell.

L’empresa adjudicatària del projecte ha estat una UTE, formada per les empreses MCV i KUNAK.

Les dades proporcionades per aquestes estacions estaran disponibles perquè la ciutadania, els serveis tècnics de l’Ajuntament i els diferents agents econòmics de la ciutat puguin consultar-les a temps real.

Fins ara, la mapificació de la qualitat de l’aire es feia mitjançant les dades disponibles de l’estació de referència de la Generalitat, ubicada a la Ctra de Prats i Gran Via, l’estació col·locada per l’Ajuntament a Can Roqueta i altres estudis puntuals o avaluacions tècniques específiques.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte EDUSI, finançat al 50% amb fons europeus FEDER i forma part de les accions contingudes en els plans estratègics vigents vinculats a la qualitat de l’aire i el soroll del municipi.