PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

En marxa un curs sobre diversitat i discriminacions per al personal de l’àmbit educatiu de Sabadell

En marxa un curs sobre diversitat i discriminacions per al personal de l’àmbit educatiu de Sabadell

L’objectiu del curs és donar a conèixer els fonaments de la perspectiva interseccional, reflexionant sobre els diferents eixos de diversitat/desigualtat que ens travessen (sexual i de gènere, d’origen, classe social, edat...) i aprofundint especialment en les discriminaciones per motiu d’origen, cultural i religiosa. Tot plegat, a partir d’exposicions, debats i treballs en grup entre les participants.

El curs va començar ahir i finalitzarà el 9 de novembre, amb un total de 15 hores de formació impartida per l’institut Diversitas, amb una llarga trajectòria en aquest àmbit. Es realitza al Centre Cívic Creu Alta – Cal Balsach i hi assisteixen una vintena de persones, majoritàriament de l’àmbit educatiu, però també personal de l’Ajuntament de Sabadell i persones del grup motor de la Xarxa Antirumors.

La Xarxa Antirumors de Sabadell va néixer a finals del 2013, i des de fa uns mesos s’està donant un nou impuls a aquesta iniciativa amb accions com tallers formatius a instituts, formació a professionals de l’Ajuntament i d’entitats, exposicions, xerrades, obres de teatre etc. La Xarxa és una eina participativa, democràtica i oberta a les entitats i a la ciutadania en general, que es basa en la col·laboració i la coresponsabilitzat. Podeu consultar-ne més informació a la web: web.sabadell.cat/antirumors.

Aquesta formació s’emmarca en el Pla Sabadell Ciutat Intercultural 2021-2025, amb el qual es vol enfortir la transversalitat de la perspectiva intercultural, des del respecte i el reconeixement de la diversitat i alhora dels elements comuns i compartits que contribueixen a la cohesió de la ciutadania