PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 6a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

El programa d’enguany inclou una demostració de la Unitat Canina especialitzada en recerca de persones dels Bombers de la Generalitat L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 6a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

Enguany es duran a terme una vintena d’activitats en horari de matí i tarda. Entre les novetats, destaquen la xerrada “Estructura, funcions i especialitats de la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra” (11h) i la demostració de la Unitat Canina especialitzada en la recerca de persones dels Bombers de la Generalitat (12.45h).

Les propostes començaran a les 10 del matí amb una passejada a càrrec d’ICanwalk i es perllongaran fins a les 7 de la tarda quan la jornada es tanqui amb una xerrada sobre rescats marítims amb gossos a càrrec de l’entit K9.

El programa es completa amb les ja tradicionals desfilades de gossos en adopció a càrrec de la Lliga protectora de Sabadell i d’altres entitats (11.45h i 18.15h), la demostració de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Sabadell (17h) i xerrades sobre temes diversos com ara els animals discapacitats (11h), les teràpies canines en persones amb Alzheimer (13.30h) o les teràpies naturals i el comportament felí (16.15h).

A més, hi haurà diferents activitats familiars com ara una gimcana de gossos, una carpa amb activitats infantils o la recaptació de pinso per a gossos i gats necessitats.

Avui s’ha presentat la sisena edició de la Fira amb la presència de representants de les entitats coorganitzadores i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, qui ha assenyalat que

“hem triat la Plaça de l’Argub perquè hi tinguin cabuda totes les carpes d’entitats de Sabadell i de fora de la ciutat i així la ciutadania les pugui conèixer”.

 

Ha afegit que enguany 

“els més petits també podran tenir consciència de com s’ha de tractar un animal i quins drets i deures tenim com a propietaris gràcies als tallers que s’hi han organitzat”.

 

Morell ha subratllat que

“la Fira és una altra oportunitat d’explicar que els animals formen part de les nostres vides i que cal una tinença responsable”.

 

Per la seva banda, Alba Bernabeu, representant de les entitats coorganitzadores de la Fira, ha animat la ciutadania a assistir a la fira ja que

“és una fira que vol donar veu a tantes entitats que treballen en la protecció animal, i no només dels més comuns com a gats i gossos sinó també animals exòtics i d’animals que ni sabem que s’han de protegir”.

 

Sensibilització i cura dels animals

La Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell és una iniciativa que va néixer de la societat civil i que s’organitza cada any gràcies al treball conjunt de diferents entitats animalistes de Sabadell - Associació de Propietaris de Gossos, ICanwalk, Brigada Animalista de Sabadell, ASPA (Associació Protecció Animal Sabadell) i l’Ajuntament-, entre altres. A més, també compta amb la participació de persones que no pertanyen a entitats i que s’impliquen en la defensa dels drets i el benestar dels animals.

L’Ajuntament de Sabadell té entre els seus objectius promoure la sensibilització sobre la tinença responsable d’animals, així com fer pedagogia a la ciutadania en general sobre els drets i benestar dels animals i contra el seu maltractament. Aquesta sensibilització es duu a terme mitjançant diverses eines com les campanyes a l’espai públic, els agents cívics i altres activitats durant tot l’any.