PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comencen les obres per construir un Centre d’Innovació Social Tecnològic a l’edifici Sallarès i Deu

La primera fase d'aquestes obres inclou la rehabilitació de la nau amb accés al carrer Cellers i el pati adjacent a l’immoble Comencen les obres per construir un Centre d’Innovació Social Tecnològic a l’edifici Sallarès i Deu

La nau que ara es rehabilita acollirà l’Escola de Restauració gestionada pel Vapor Llonch. En aquest centre s’impartirà formació per a treballadors tant en atur com formació per a treballadors en actiu, formació per a joves i formació a mida de les necessitats de les empreses de restauració de la ciutat. Serà un espai obert tant a la ciutadania com a les empreses, un espai d’experimentació i aprenentatge, i tot això comptant amb les metodologies mes innovadores.

En aquesta primera fase s'instal·larà una bastida i les casetes d'obres que s'ubicaran al carrer Cellers. Per tant, durant el transcurs d'aquesta rehabilitació, quedarà prohibit estacionar en el tram del carrer Cellers entre el carrer de la Reina Elionor i el carrer de Jacint Verdaguer, però sí que restarà oberta la circulació al trànsit.

El projecte, pressupostat en 4.142.986,44 euros, és finançat en part, pels fons europeus EDUSI. La superfície construïda on s’actuarà suma 2.079,65 metres quadrats.

Edifici protegit

Sallarès i Deu és un complex industrial de caràcter singular, situat al barri de Gràcia, que va ser adquirit per l’Ajuntament l’any 2018. Per tal de donar solucions al conjunt de l’edifici, el juny de 2019 es va convocar un concurs de projectes arquitectònics. La proposta “Intersticis Actius”, de Julià Arquitectes Associats SL, va ser l’escollida.

El conjunt consta com a protegit pel Pla especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PEPBAMAS). El formen 4 naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer.