PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Consell de les Persones Grans impulsa aquest mes les enquestes per conèixer el grau de solitud no volguda

El Consell de les Persones Grans impulsa aquest mes les enquestes per conèixer el grau de solitud no volguda

La meitat es duran a terme a peu de carrer i la resta es faran per via telefònica. Hi haurà punts a diferents espais de la ciutat on el personal enquestador, en horari de 10 a 13 h, atendrà aquelles persones més grans de 60 anys que vulguin col·laborar amb l’estudi. Els punts seran:

  • Mercat Municipal de la Creu Alta
  • Mercat Central
  • Complex Alexandra

L’estudi de solitud no volguda i aïllament social té l’objectiu de començar a conèixer la realitat d’aquesta  població a la ciutat per  obtenir una primera impressió i poder aplicar altres estudis d’aprofundiment sobre el tema, així com polítiques de prevenció de les situacions de solitud no volguda de les persones grans.

Per dur a terme la mostra es compta amb una seixantena de persones voluntàries que han rebut una formació inicial necessària. Aquestes persones, degudament identificades, cobriran el territori per fer les consultes a peu de carrer, a centres de persones grans i d’altres equipaments municipals. L’enquesta es realitzarà fins a finals de maig.

Les persones grans interessades en contestar l’enquesta podran fer-ho també de forma autònoma des de la pàgina web de persones grans de l’Ajuntament de Sabadell. Enllaç directe

L’estudi neix de la feina de la comissió de treball de solitud no volguda i voluntariat del Consell consultiu de les persones grans. Es tracta d’una problemàtica que preocupa al conjunt de membres del Consell, sobretot arrel de la pandèmia.

A Sabadell hi ha prop de 50.000 persones de més de seixanta anys. Un percentatge elevat de les mateixes viuen soles a casa o bé estan ingressades en centres de persones grans, tot i que aquestes premissa no té per què afectar al sentiment d’aïllament i solitud. Hi ha persones que viuen soles, però surten, tenen amics, o familiars que les visiten a casa, persones que les ajuden en el dia a dia si ho necessiten. D'altres tenen una situació de "solitud no volguda", es senten soles, no poden compartir els seus pensaments, les seves necessitats o les experiències, de vegades, fins i tot, vivint amb familiars.

Enllaç per realitzar l’enquesta